Gata cu orientarea spre Rusia! Lukaşenko caută pieţe pentru produsele din Belarus

Rusia nu va mai fi principala piaţă de desfacere a Belarusului. Preşedintele Alexandr Lukaşenko este hotărât să se orienteze spre alte ţări. Liderul de la Minsk a îndemnat Guvernul să ia toate măsurile necesare în acest sens.

16 dec. 2014, 10:03
Gata cu orientarea spre Rusia! Lukaşenko caută pieţe pentru produsele din Belarus

„Astăzi trebuie să privim şi în altă direcţie, nu numai spre Rusia. Situaţia nu este deloc simplă. Vedeţi ce se întâmplă în Rusia, care este principala noastră piaţă de desfacere, vedeţi ce se întâmplă în Ucraina, una dintre principalele noastre pieţe de desfacere. Acolo este război, oamenii nu se gândesc la cumpărături”, a declarat Alexandr Lukaşenko.

Lukaşenko a mai spus că Republica Belarus exportă în Rusia doar 40 la sută dintre produsele autohtone, faţă de 85 la sută, acum câteva luni, potrivit publika.md.

Citeşte şi Lukaşenko: Rusia s-a comportat inadecvat restricţionând importul de produse alimentare belaruse

Anterior, Alexandr Lukaşenko a acuzat Rusia că a încălcat toate înţelegerile convenite în cadrul Uniunii Vamale şi a avertizat că Belarusul va fi nevoit să reacţioneze dacă nu va fi normalizat comerţul bilateral cu Rusia.

Reacţiiile dure ale liderului de la Minsk vin după ce Moscova a impus un embargo asupra importului mai multor categorii de produse din Belarus.