Gaudeamus 2013: Reducerile de la târg concurează cu Black Friday

Târgul Internațional Gaudeamus Carte de Învățătură 2013, 20-24 noiembrie, reunește cele mai importante edituri și promite reduceri de prețuri comparabile cu promoțiile desfășurate online cu ocazia Black Friday.

RomaniaTV.net
22 nov. 2013, 13:51
Gaudeamus 2013: Reducerile de la târg concurează cu Black Friday

Cuvântul de ordine în această zi este reducere/promoție, iar târgul internațional Gaudeamus Carte de Învățătură 2013 nu face excepție. Editurile prezente se întrec să capteze clienții din mediul off-lin care vin la târg, cât și clienții din mediul virtual, care accesează versiunile online ale „standurilor” editurilor.

1. Rao: Black Friday este promovat la editura RAO cu o reducere de 50% la toate titlurile. Hobbitul de Tolkien beneficiază de cea mai mare publicitate la standul RAO. Editura rulează secvenţe pe un ecran generos cu personajele principale ale ecranizările realizate după celebra serie. Preţul cărţii este de 40 de lei, iar cu reducere scade până la 20 de lei, iar pe site-ul editurii cartea se găseşte la un preţ de 25 de lei.

 

Adelin Petrişor, mai „scump” decât CTP

2. Polirom: Editura Polirom propune clienţilor de la târgul Gaudeamus reduceri cuprinse între 15%-20%. Printre noutăţile cu care se prezintă editura se numără şi câteva ale unor jurnalişti consacraţi, precum Cristian Tudor Popescu sau Adelin Petrişor. Cel din urmă este mai scump decât editorialistul CTP cu 3 lei. Cartea „Ţara cu un singur gras” – semnată de Adelin Petrişor (24 de lei) este mai scumpă decât volumul lui CTP, „Filmar” (21 de lei). Pe site-ul editurii, cartea lui CTP este mai scumpă cu decât la târg (25 de lei), iar cea a lui Adelin Petrişor este mai ieftină cu un leu (20 de lei).

L-am întâlnit la editura Polirom și pe preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, care căuta autori români traduşi în limba lui Shakespeare. „Încă nu am cumpărat nimic, dar cu siguranţă dacă o să găsesc ceva ce îmi place o să cumpăr”.

Citeşte mai mult pe obiectiv.info