Gelu Diaconu, fostul şef ANAF: „Am avut ca şefi vreo 14 miniştri de finanţe, dar aşa ceva nu a mai fost niciodată”

Fostul şef al ANAF a postat pe contul de Facebook un atac devastator la adresa ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, pe care îl numeşte "habarnist aburitor".

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 11:41
Gelu Diaconu, fostul şef ANAF: „Am avut ca şefi vreo 14 miniştri de finanţe, dar aşa ceva nu a mai fost niciodată”

Gelu Diaconu, fost şef al ANAF, a comentat pe pagina de Facebook interviul pe care actualul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, l-a acordat publicaţiei G4Media.

„Se străduie jurnalistul Pantazi să afle câte ceva despre starea finanțelor țării. Vorbește cu un ministru…care dă răspunsuri…bla, bla, bla…
Ne întâlnim peste câteva luni când impostorul ăsta va fi apreciat ca atare: o catastrofă aburitoare!
Am avut ca șefi vreo 14 miniștri de finanțe. Așa ceva nu a mai fost niciodată. Și nu uitați că pe acel fotoliu a stat Orlando. Chiar e dificil să găsești pe cineva mai slab”, a scris Diaconu.

Printre altele, Florin Cîțu a declarat în interviu că se așteaptă ca procedura de deficit excesiv să fie declanșată de Comisia Europeană cel târziu în aprilie și a acuzat PSD şi pe Teodorovici pentru deficitul bugetar de peste 4% din PIB din 2019. Cîțu a declarat că predecesorul său, Eugen Teodorovici, a prezentat în guvernul Dăncilă un document care „arăta clar că o creștere a pensiilor așa cum permite legea înseamnă depășirea deficitului bugetar de 3% din PIB”.