Gelu Duminică, după ce s-a zvonit că Florin Salam a murit: „Injectăm ura în numele superiorității noastre”

Sociologul Gelu Duminică a analizat într-o postare pe reţelele de socializare felul în care oamenii se raportează la maneliști și la genul muzical pe care îl reprezintă, făcând referire la Florin Salam.

16 aug. 2022, 11:35
Gelu Duminică, după ce s-a zvonit că Florin Salam a murit: „Injectăm ura în numele superiorității noastre”

Gelu Duminică atrage atenţia într-o postare pe pagina de Facebook asupra modului în care tratăm etnic ceea ce nu e etnic și cum injectăm ura în numele superiorității noastre. Analiza sociologului a fost făcută după zvonurile false privind moartea manelistului Florin Salam.

Gelu Duminică: Lista artiștilor care cântă la mafioți e lungă și nu începe cu Florin Salam

Citeşte şi Câţi bani cere Florin Salam pentru o cântare, după ce s-a zvonit că a murit. Biletele sunt sold out

„Că tot văd oameni pe care pe vremuri i-am admirat cum se joacă cu principiile: lista artiștilor care cântă la mafioți e lungă și nu începe cu Florin Salam.

Cel mai cunoscut nume e, poate, Frank Sinatra. În România, mai toți artiștii cântă la petrecerile interlopilor. Și la cei cu lanțuri la gât și la gulerele albe. Pentru că plătesc bine și pentru că dacă nu o fac, viața și cariera lor sunt în pericol. La propriu…

Lista artiștilor care au cântat dictatorilor e și mai lungă. Numai vă rog să vă gândiți cum Enescu, spre exemplu, cânta la evenimentele pe care le organiza Antonescu. Sau la Ion Voicu performând în față lui Ceaușescu.

Florin Salam cânta un anumit tip de muzică. Culmea, începuturile sale muzicale au fost în zona de lăutărie (pe atunci era Florin Fermecătorul) numai că muzica vremurilor s-a schimbat.

Muzica lui are clienți peste tot: și în zona de intelectuali și în cea de interlopi. Cu ultimii, nu de puține ori a intrat și în conflict (vedeți articolele de presă).

Nu îl apar pe artistul Florin Salam. Muzica lui poate să placă au ba, și e dreptul fiecăruia să asculte ce dorește.

Mă deranjează, însă, cum tratăm etnic ceea ce nu e etnic și cum injectăm ura în numele superiorității noastre. Și când astfel de gânduri vin și de la cei care zic că apară drepturile fundamentale, parcă e și mai dureros…”, a scris sociologul pe pagina de Facebook.

Reamintim că o ştire falsă lansată de ŞtirileProTv.ro a cutremurat România sâmbătă seară. Site-ul celui mai vizionat post de televiziune din România a anunţat moartea fulgerătoare a celebrului manelist din cauza consumului de droguri. Informaţia a fost dezminţită ulterior de familia acestuia și însuși de Florin Salam.

Citeşte şi Betty, fiica lui Florin Salam, infirmă vestea că manelistul a murit: „Tatăl meu e puternic, are nevoie de gânduri frumoase”