Gelu Oltean şi Vanessa Youness au încercat să obţină autorizaţie pentru clinica în care se consuma ayahuasca

În rechizitoriul întocmit de DIICOT, procurorii au notat faptul că fostul şef DGIPO, Gelu Oltean şi iubita sa, Vanessa Youness, au încercat să autorizeze clinica în care se consuma ayahuasca. Cu toate că autorizarea a fost refuzată, afacerea a funcţionat în continuare.    

RomaniaTV.net
06 mart. 2020, 15:27
Gelu Oltean şi Vanessa Youness au încercat să obţină autorizaţie pentru clinica în care se consuma ayahuasca

Gelu Oltean şi iubita sa, Vanessa Youness, au încercat să obţină autorizaţie pentru clinică la Ministerul Sănătăţii. Reprezentanţii ministerului le-au atras atenţia celor doi că substanţele folosite în cadrul ritualurilor sunt interzise.

Citeşte şi: Gelu Oltean, fost şef al DIPI, şi concubina sa Vanesa Youness, trimişi în judecată de DIICOT în Dosarul Ayahuasca

„Ministerul Sănătăţii a comunicat printre altele: , privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor cu substanţe psihotrope şi stupefiante interzise, lipsite de interes recunoscut în medicină”, scriu procurorii.

Gelu Oltean şi Vanessa Youness au continuat afacerea şi după refuzul autorităţilor de autorizare, cu toate că le-a fost adus la cunoştinţă faptul că este ilegal.

„(…) cunoşteau faptul că demersurile efectuate pentru autorizarea clinicii şi opiniile juridice pe care le invocau ca protecţie juridică nu le confereau dreptul de a organiza ceremonii spirituale în care să ofere spre consum cu orice titlu ayahuasca”, se mai arată în rechizitoriu.

Citeşte şi: Noi suspecţi în dosarul fostului şef de la Doi şi-un sfert. Stenograme incendiare din dosarul „Ayahuasca”

Mai mult, fostul şef serviciului secret al MAI nu ar fi ţinut cont nici de faptul că ayahuasca ar fi fost periculoasă pentru persoanele care o consumau. Procurorii spun că în anul 2019 au avut loc 20 de ceremonii la clinica din Dâmboviţa. 

„Inculpatul O.G.M. (Gelu Oltean, n.r.), împreună cu inculpata Y.A.V. (Vanessa Youness, n.r.) a coordonat activităţile de analiză toxicologică a ceaiului de ayahuasca şi după ce a constatat că este depăşită cantitatea de metale grele din acest produs, a continuat să-l administreze participanţilor la ceremonii deşi amîndoi cunoşteau că acest produs este dăunător sănătăţii.”