Gelu Voican Voiculescu, lovit şi huiduit în Piaţa Universităţii: „Criminalule! Comunist împuţit! La puşcărie!”

Gelu Voican Voiculescu, unul dintre cei care au jucat un rol important la Revoluţia din 1989, a fost bătut şi huiduit în Piaţa Universităţii, acolo unde acesta ajunsese pentru comemorarea eroilor care au căzut la evenimentele din urmă cu 30 de ani.

21 dec. 2019, 10:03
Gelu Voican Voiculescu, lovit şi huiduit în Piaţa Universităţii: „Criminalule! Comunist împuţit! La puşcărie!”

Oamenii prezenţi la comemorare au început să îl huiduie pe Gelu Voican Voiculescu când acesta a ajuns în Piaţa Universităţii. Directorul general al Institutului Revoluţiei a fost la un pas de a fi linşat. Unul dintre participanţi chiar l-a lovit în faţă şi în cap pe politician.

„Criminalule!” „Comunist împuţit!”, „La puşcărie!”, „Să trăieşti 1000 de ani şi să te chinuieşti ca un vierme!”, au strigat cei prezenţi. 

A fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a calma spiritele.

 

Jandarmeria Capitalei vine cu precizări după incident.

„Incidentul s-a produs în Piaţa Universităţii la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoană a fost lovită cu un obiect în zona capului. În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zonă pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri în vederea identificării agresorului”, menţionează sursa citată.

Gelu Voican Voiculescu a mai fost protagonistul unui scandal avut loc zilele trecute. Concertul „30 de ani de Libertate”, organizat, pe 22 decembrie, în Bucureşti, de Institutul Revoluţiei Romane, condus de Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu, inculpaţi în Dosarul Revolutiei pentru crime împotriva umanităţtii, a fost anulat.

„Multumita sanctiunii publicului, reactiei grupurilor civice si retragerii unor participanti se pare ca spectacolul de 100.000 de euro nu va mai avea loc”, a anunţat pe Facebook grupul Rezistenţa TV.

Scandalul concertului din 22 decembrie ia amploare. Vunk şi Andra au anunţat că renunţă la recitaluri

Gelu Voican-Voiculescu a deținut funcția de viceprim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman (1989-1990). De asemenea, a fost senator de Buzău în legislatura 1990-1992, ales pe listele partidului FSN, precum și ambasador în Tunisia și Maroc.

Pe 13 iunie 2017, a fost trimis alături de Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Miron Cozma și alții în judecată, pentru infracțiuni contra umanității.

Gelu Voican Voiculescu, apel la 112. Ce s-a întâmplat. Prima reacţie VIDEO