Gelu Voican Voiculescu nu renunţă. Politicianul, prezent din nou la o slujbă de pomenire a eroilor Revoluţiei

Gelu Voican Voiculescu, directorul Institutului Revoluţiei Române, s-a prezentat şi duminică la o slujbă de pomenire a eroilor Revoluţiei, după ce cu o zi în urmă a fost agresat de un bărbat la o altă ceremonie de comemorare din Bucureşti. Politicianul este  inculpat pentru crime împotriva umanităţii, în dosraul Revoluţiei.

22 dec. 2019, 07:43
Gelu Voican Voiculescu nu renunţă. Politicianul, prezent din nou la o slujbă de pomenire a eroilor Revoluţiei

Duminică dimineaţă, Gelu Voican Voiculescu, fost vicepremier în Guvernul provizoriu Petre Roman şi actual director al Insitutului Revoluţiei, a fost văzut la slujba de pomenire din Piaţa Revoluţiei, acolo unde la final vor fi depuse şi coroane de flori în memoria eroilor căzuţi în 1989.

Sâmbătă, la ceremoniile desfăşurate în Piaţa Universităţii, Gelu Voican Voiculescu a fost huiduit de cei prezenţi şi scos de jandarmi cu capul spart, după ce a fost lovit cu o cârjă de un bărbat din mulţime.

„Criminalule!” „Comunist împuţit!”, „La puşcărie!”, „Să trăieşti 1000 de ani şi să te chinuieşti ca un vierme!”, au strigat cei prezenţi.

Jandarmeria Capitalei a venit cu precizări după incident.

„Incidentul s-a produs în Piaţa Universităţii la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoană a fost lovită cu un obiect în zona capului. În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zonă pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri în vederea identificării agresorului”, menţionează sursa citată.

Gelu Voican Voiculescu, lovit şi huiduit în Piaţa Universităţii: „Criminalule! Comunist împuţit! La puşcărie!”