Gem de pepene galben fără zahăr. Rețeta simplă și delicioasă cu care vei face furori vara aceasta

Românii adoră gemul, fie că este de mere, căpșuni, cireșe sau gutui, acesta este nelipsit din cămările gospodinelor. Însă, foarte puțini au mâncat vreodată gem de pepene galben pentru că nu foarte multe românce știu să îl prepare. Noi am descoperit o rețetă simplă și delicioasă la care nu trebuie să adaugi deloc zahăr.

21 iul. 2023, 20:33
Gem de pepene galben fără zahăr. Rețeta simplă și delicioasă cu care vei face furori vara aceasta
Gem de pepene galben fără zahăr. Rețeta simplă și delicioasă cu care vei face furori vara aceasta

Gem de pepene galben fără zahăr. Nu trebuie să fii as în bucătărie ca să prepari gemul de pepene galben pentru că rețeta este una foarte simplă și are extrem de puține calorii.

Citește și Salată de vinete cu ardei copţi. Rețeta mănăstirească gustoasă preparată de măicuțele de la Sucevița

Gem de pepene galben fără zahăr

Această rețetă este perfectă pentru micul dejun sau picnicuri și poate fi folosită chiar și ca umplutură pentru produsele de patiserie.

Gustul unic și conținutului redus de calorii îi va cuceri atât pe cei mici, cât și pe cei mari, dar mai ales pe cei care sunt obsedați de diete.

Pentru această rețetă ai nevoie de mere și de doi pepeni galbeni. Nu trebuie să adaugi zahăr deoarece merele și pepenele sunt suficient de dulci, iar surplusul de zahăr nu va face decât să îi deterioreze gustul.

Înainte de toate, trebuie să cureți pepenii de coajă și semințe, ulterior taie miezul felii. Repetă procesul și după ce ai terminat pune bucățile din fructe într-o tigaie care trebuie să stea la foc mic pentru ca fructele să nu se lipească de pereții vasului.

Mare atenție! Atunci când fructele încep să scadă și să li se schimbe textura este necesar să amesteci constant în tigaie până când se formează un piure moale.

Apoi, amestecul rezultat trebuie transferat în robotul de bucătărie pentru omogenizare. Ulterior, pune din nou piureul de fructe în tigaie, la foc mic, până când se atinge o consistență dorită.

În momentul în care se atinge consistența dorită, gemul trebuie lăsat la rece și transferat în borcane sterilizate pentru a rezista cât mai mult timp în cămară.

Îți recomandăm ca borcanele să fie ferite de lumină și căldură pentru a rezista odată cu trecerea timpului. Întregul proces de obținere a gemului te ține în bucătărie doar o oră.

Spre marea bucurie a tuturor celor ce vor să aibă parte de un trup armonios fără să se abțină de la foarte multe produse și preparate culinare, gemul de pepene conține mai puțin de 70 de calorii.

Citește și Pui cu gorgonzola și cartofi cu rozmarin. Rețeta cu care Gabriela Cristea face furori pe internet