Geminide 2017. Tot ce trebuie să ştii despre ultima mare ploaie de stele a anului LIVE VIDEO STREAMING GEMINIDE

Publicat: Miercuri, 13 Decembrie 2017 21:31 // Actualizat: Miercuri, 13 Decembrie 2017 23:39 // Sursa: romaniatv.net

Geminide 2017. Ploaia de meteori va atinge intensitatea maximă în acest an în noaptea de 13 decembrie. Iată cele mai importante informații despre acest spectacol ceresc vizibil din România:

Geminide 2017. Astronomii spun că stelele căzătoare vor putea fi observate începând de la lăsarea serii, însă cel mai bun moment este în preajma orei 02:00 noaptea, când numărul lor va fi cel mai mare.

Nu aveți nevoie de un echipament special pentru a vă bucura de spectacolul ceresc, doar de un cer întunecat. Cum temperaturile sunt scăzute în această perioadă a anului, vă recomandăm să vă îmbrăcați bine și să vă încălziți cu o cană cu ceai. Stelele căzătoare Geminide 2017 nu vin dintr-o anumită direcție de pe cer, puteți sta chiar cu spatele la constelația Gemenilor, din dreptul căreia vin în mod normal meteorii. Geminide 2017: E nevoie de cer senin și întunecat ”Geminidele pot fi observate cu ochiul liber, în condiții de cer senin și întunecat, spectacolul fiind cel mai frumos în emisfera nordică”, a spus Bill Cooke, director în cadrul NASA. ”Este cea mai frumoasă ploaie de stele a anului”, a precizat acesta. Cât despre misteriosul obiect stâncos 3200 Phaeton, Cooke a făcut următoarele comentarii: ”Natura sa este în curs de dezbatere. Fie este un asteroid, fie o fostă cometă”. Obiectul va fi la cea mai apropiată distanță de Pământ de la descoperirea sa în 1983. Ochiul uman are nevoie de 20 de minute pentru a se adapta la întuneric, iar sfatul nostru este să acordați cel puțin o oră evenimentului, perioadă în care veți observa cu siguranță câteva stele căzătoare spectaculoase.

Meteorii sunt doar bucăți de gheață și resturi ale neobișnuitei comete 3200 Phaeton care intră în atmosfera superioară a Pământului, cu viteze de peste 130.000 de kilometri pe oră, și se vaporizează în explozii luminoase spectaculoase. În acest an, corpul 3200 Phaeton va trece la doar 10,3 milioane de kilometri de Pământ, adică de 26 de ori distanța dintre Terra și Lună. Apropierea este echivalentă cu o intensitate mai mare a Geminidelor. Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Nu aveți nevoie de un echipament special pentru a vă bucura de spectacolul ceresc, doar de un cer întunecat. Cum temperaturile sunt scăzute în această perioadă a anului, vă recomandăm să vă îmbrăcați bine și să vă încălziți cu o cană cu ceai. Stelele căzătoare Geminide 2017 nu vin dintr-o anumită direcție de pe cer, puteți sta chiar cu spatele la constelația Gemenilor, din dreptul căreia vin în mod normal meteorii. Geminide 2017: E nevoie de cer senin și întunecat ”Geminidele pot fi observate cu ochiul liber, în condiții de cer senin și întunecat, spectacolul fiind cel mai frumos în emisfera nordică”, a spus Bill Cooke, director în cadrul NASA. ”Este cea mai frumoasă ploaie de stele a anului”, a precizat acesta. Cât despre misteriosul obiect stâncos 3200 Phaeton, Cooke a făcut următoarele comentarii: ”Natura sa este în curs de dezbatere. Fie este un asteroid, fie o fostă cometă”. Obiectul va fi la cea mai apropiată distanță de Pământ de la descoperirea sa în 1983. Ochiul uman are nevoie de 20 de minute pentru a se adapta la întuneric, iar sfatul nostru este să acordați cel puțin o oră evenimentului, perioadă în care veți observa cu siguranță câteva stele căzătoare spectaculoase. Meteorii sunt doar bucăți de gheață și resturi ale neobișnuitei comete 3200 Phaeton care intră în atmosfera superioară a Pământului, cu viteze de peste 130.000 de kilometri pe oră, și se vaporizează în explozii luminoase spectaculoase. În acest an, corpul 3200 Phaeton va trece la doar 10,3 milioane de kilometri de Pământ, adică de 26 de ori distanța dintre Terra și Lună. Apropierea este echivalentă cu o intensitate mai mare a Geminidelor. Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România se află într-o poziție excelentă pentru observarea Geminidelor, care sunt vizibile de pe toată suprafața Pământului. Corpul din care se rup Geminidele – o cometă numită 3200 Phaeton – este foarte aproape de Pământ în acest an, urmând să treacă pe lângă planeta noastră în 16 decembrie.

Meteorii sunt albi, strălucitori și, într-o noapte întunecată, foarte numeroși, putând fi observați până la 50 sau mai mulți pe oră.

Nu aveți nevoie de un echipament special pentru a vă bucura de spectacolul ceresc, doar de un cer întunecat. Cum temperaturile sunt scăzute în această perioadă a anului, vă recomandăm să vă îmbrăcați bine și să vă încălziți cu o cană cu ceai.

Stelele căzătoare Geminide 2017 nu vin dintr-o anumită direcție de pe cer, puteți sta chiar cu spatele la constelația Gemenilor, din dreptul căreia vin în mod normal meteorii.

Geminide 2017: E nevoie de cer senin și întunecat

”Geminidele pot fi observate cu ochiul liber, în condiții de cer senin și întunecat, spectacolul fiind cel mai frumos în emisfera nordică”, a spus Bill Cooke, director în cadrul NASA.

”Este cea mai frumoasă ploaie de stele a anului”, a precizat acesta.

Cât despre misteriosul obiect stâncos 3200 Phaeton, Cooke a făcut următoarele comentarii: ”Natura sa este în curs de dezbatere. Fie este un asteroid, fie o fostă cometă”.

Obiectul va fi la cea mai apropiată distanță de Pământ de la descoperirea sa în 1983.

Ochiul uman are nevoie de 20 de minute pentru a se adapta la întuneric, iar sfatul nostru este să acordați cel puțin o oră evenimentului, perioadă în care veți observa cu siguranță câteva stele căzătoare spectaculoase.

Meteorii sunt doar bucăți de gheață și resturi ale neobișnuitei comete 3200 Phaeton care intră în atmosfera superioară a Pământului, cu viteze de peste 130.000 de kilometri pe oră, și se vaporizează în explozii luminoase spectaculoase.

În acest an, corpul 3200 Phaeton va trece la doar 10,3 milioane de kilometri de Pământ, adică de 26 de ori distanța dintre Terra și Lună. Apropierea este echivalentă cu o intensitate mai mare a Geminidelor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Geminide GEMINIDE 13 DECEMBRIE GEMINIDE 2017 LIVE VIDEO GEMINIDE
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H