Generalul Dan-Paul Iamandi, împuternicit pentru alte şase luni la conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Generalul Dan-Paul Iamandi a fost împuternicit pentru alte şase luni în funcţia de inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), începând cu data de 4 august.

RomaniaTV.net
02 aug. 2018, 20:33
Generalul Dan-Paul Iamandi, împuternicit pentru alte şase luni la conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Decizia privind prelungirea împuternicirii generalului de brigadă cu o stea Dan-Paul Iamandi la conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată de premierul Viorica Dăncilă, fiind publicată joi în Monitorul Oficial.

Generalul Dan-Paul Iamandi se află la conducerea IGSU din 4 fabruarie, când a fost împuternicit pentru o perioadă de şase luni.

Iamandi a fost inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Iaşi. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a stabilit, în noiembrie 2015, că Dan-Paul Iamandi a fost recrutat de organele de contrainformaţii militare ”pentru încadrarea informativă a militarilor în termen şi a cadrelor din unitatea sa «în scopul prevenirii unor abateri disciplinare de la ordinea şi disciplina militară»”. Potrivit CNSAS, Iamandi a folosit numele conspirativ ”Ioan Popa”, dar nu a semnat un angajament şi nici nu a transmis informaţii către Securitate, astfel că nu i se poate atribui calitatea de colaborator sau lucrător al Securităţii.

Iamandi l-a înlocuit pe Daniel-Marian Dragne, care fusese numit la conducerea IGSU printr-o decizie semnată de Sorin Grindeanu, în 3 februarie 2017.