Generalul Ioan Sârbu, acuzat că a dat contracte cu dedicaţie Spitalului Militar

Generalul şi medicul Ioan Sârbu este acuzat că în 2008, pe vremea când era şef la spitalului Militar Bucureşti, a cumpărat un sistem de implantologie dentară de ultimă generaţie care nu a fost folosit niciodată. Mai mult, aparatul este ieșit din garanție, consumabilele au expirat, iar repunerea în funcţiune presupune costuri suplimentare de 20.000 de euro. Contractul prin care a fost achiziţionat aparatul medical a intrat în vizorul procurorilor DNA.

13 iul. 2015, 12:32
Generalul Ioan Sârbu, acuzat că a dat contracte cu dedicaţie Spitalului Militar

În data de 06.10.2008, comandantul SUUMC, generalul-medic Ioan Sîrbu, a cerut ministrului Apărării Naționale să-i aprobe repartizarea sumei de 5.140.000 lei din veniturile proprii ale MApN, pentru achiziționarea unor echipamente medicale, justificând că suma respectivă fusese anterior alocată pentru achiziția unui computer tomograf, achiziționat, în final, din fonduri de la bugetul de stat. Lista a fost aprobată de ministru, însă șeful Direcției financiar-contabile nu și-a pus semnătura, existând diferențe între raportul prin care s-a făcut solicitarea și listă, cu referire la sursa banilor pentru achiziție.

Conform documentului intrat în posesia EVZ, în urma auditului s-a stabilit că sub comanda generalului Ioan Sîrbu, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” a încheiat, în perioada 2006-2009, contracte cu societăți comerciale „în detrimentul instituției”.