Generalul Victor Atanasie Stănculescu, ELIBERAT CONDIŢIONAT din închisoare – VIDEO

Generalul Victor Atanasie Stănculescu a fost eliberat din închisoare, după ce magistraţii Tribunalului Ilfov au admis o contestaţie înaintată de fostul general. Judecătoria Sectorului 4 îi respinsese în 24 martie cererea de eliberare condiţionată, iar Stănculescu a făcut recurs. Decizia judecătorilor Tribunalului Bucureşti este definitivă.

RomaniaTV.net
21 mai 2014, 09:29

Generalul Victor Atanasie Stănculescu a fost eliberat condiţionat după 5 ani de închisoare. La ieşirea din puşcărie, Stănculescu a spus că e obosit după ce s-a rugat atât de mult de preşedinte să fie eliberat. 

Magistraţii Tribunalului Ilfov au decis miercuri eliberarea condiţionată din închisoare a fostului general de armată Victor Atanasie Stănculescu, condamnat la 15 ani de detenţie în dosarul Revoluţiei de la Timişoara.

„În baza art.425 ind.1 din Noul Cod de procedură penală raportat la art.587 alin.3 din Noul Cod de procedură penală, admite contestaţia declarată de petentul Stănculescu Victor Atanasie împotriva sentinţei penale nr.962 din data de 24.03.2014 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 5697/4/2014. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. art.587 alin.3 din Noul Cod de procedura penală, admite propunerea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Stănculescu Victor Atanasie. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Stănculescu Victor Atanasie din executarea pedepsei de 15 ani de închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.250/2007 pronunţată de către Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Stănculescu Victor Atanasie de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.1/2008, mandat emis în baza sentinţei penale nr.250/2007 pronunţată de către Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, dacă nu este reţinut, arestat preventiv sau deţinut în altă cauză”, se arată în decizia Tribunalului Ilfov.

Victor Atanasie Stănculescu a fost condamnat în octombrie 2008 la 15 ani de închisoare şi degradarea militară, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

CITEŞTE ŞI Victor Athanasie Stănculescu rămâne în închisoare: cererea de eliberare condiţionată, respinsă de instanţă

De-a lungul anilor, el a depus în instanţe mai multe cereri de eliberare din închisoare, susţinând că are probleme grave de sănătate iar afecţiunile de care suferă nu pot fi tratate în sistemul penitenciar. Toate solicitările sale au fost însă respinse de judecători.


loading...