Oraşul din Italia în care masca e obligatorie 24 de ore din 24. „Suntem în faţa unui potenţial focar de contaminare”

Purtarea măştii a devenit obligatorie 24 de ore din 24 în centrul istorie din Genova, cel mai mare port din nordul Italiei. Autorităţile au luat această decizie pentru a lupta împotriva creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 05:39
Oraşul din Italia în care masca e obligatorie 24 de ore din 24. „Suntem în faţa unui potenţial focar de contaminare”

Nu mai puţin de 63 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în centrul oraşului Genova. Autorităţile sanitare au decis să ia măsuri pe o perioadă nedeterminată, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în întreaga regiune Liguria, transmite agenţia AFP, citată de Agerpres.

Astfel, masca a devenit obligatorie atât în exterior, cât şi în interior, indiferent de distanţa dintre persoane, arată ordonanţa adoptată de autorităţile regiunii italiene.

„Suntem în faţa unui potenţial focar de contaminare în centrul istoric. Am decis, prin urmare, să luăm măsuri de precauţie”, au declarat preşedintele regiunii, Giovanni Toti, şi primarul Marco Bucci, conform sursei citate.

Obiectivul „este de a elimina din faşă focarul potenţial”, au adăugat oficialii italieni.

Italia a eliminat măsura autoizolării pentru bulgari. România rămâne pe „lista neagră” a guvernului de la Roma

Cazurile de infectări cu coronavirus în Italia, aproape la fel de multe ca în România

Italia se confruntă cu o resurgenţă a contaminării cu noul coronavirus (COVID-19), însă de o mai mică amploare faţă de Franţa şi Spania. Autorităţile italiene au raportat 1.640 de cazuri noi în 24 de ore, faţă de 10.799 în Spania şi 13.072 în Franţa.

BILANŢ CORONAVIRUS 23 SEPTEMBRIE. Record de cazuri noi: 1.767 infectări şi 47 decese în ultimele 24 de ore. 498 de pacienţi la ATI