Geoană infirmă negocierile privind desemnarea premierului: Negocierile nu au existat şi nu există

Senatorul Mircea Geoană îi roagă pe politicieni şi jurnalişti să nu mai invoce numele său în legătură cu aşa-zise negocieri în interiorul sau exteriorul USL, arătând că aceste negocieri nu au existat şi nu există.

RomaniaTV.net
12 dec. 2012, 17:10
Geoană infirmă negocierile privind desemnarea premierului: Negocierile nu au existat şi nu există

„Infirm zvonurile apărute şi rog cu foarte multă insistenţă politicienii şi media să nu mai invoce numele meu cu privire la aşa-zise negocieri în interiorul său exteriorul USL. Aceste negocieri nu au existat şi nu există”, a precizat Geoană, pentru Mediafax.

Senatorul independent Mircea Geonă menţionează, totodată, că decizia de nominalizare a unui candidat pentru funcţia premier aparţine partidului sau alianţei care a câştigat alegerile, adică PSD şi USL.

„În legătură cu zvonurile şi aluziile apărute, doresc să precizez încă o dată că decizia de nominalizare a unui candidat pentru funcţia premier aparţine partidului sau alianţei care a câştigat alegerile, adică PSD şi USL, de aceea, deciziile statutare ale PSD sunt cele care au valoare”, a arătat Geoană.

El a arătat că perioada de incertitudine, oboseală şi stres continuu de după campanie poate da naştere unor suspiciuni nefondate.

„Pot să înţeleg că această perioadă de incertitudine, de oboseală după o campanie grea şi de stres continuu poate da naştere unor suspiciuni nefondate, dar respectarea deciziilor forurilor statutare ale PSD legate de desemnarea primului-ministru sunt obligatorii pentru toată lumea”, a mai spus Geoană.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că există o problemă în PSD dată de faptul că „cineva din partid” a vorbit cu alţi membri ai PSD, în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine susţinerea pentru o eventuală desemnare ca premier, spunând că acea persoană va fi exclusă.

Ponta a evitat să spună la cine se referă. El a precizat că liderul PNL, Crin Antonescu, a avut dreptate atunci când a declarat că preşedintele Traian Băsescu a contactat pe cineva din PSD în vederea încercării de a forma Guvernul.

„Crin Antonescu a avut dreptate cu ce a spus aseară. Şi eu sunt informat, avem o problemă şi o vom rezolva în PSD”, a spus Ponta.

Întrebat ce nume poartă această „problemă” şi dacă e vorba de Mircea Geoană, Ponta a răspuns: „Avem o problemă a noastră internă şi, cum am făcut întotdeauna, în PSD ne rezolvăm problema în partidul nostru”.

Întrebat despre declaraţia lui Geoană referitoare la ambiţia lui de a numi premieri, şi nu de a fi numit prim-ministru, Ponta a râs, spunând: „Aţi reuşit să mă binedispuneţi, când aţi început cu Mircea Geoană chiar m-aţi binedispus”.

Ponta a spus că persoana la care se referă este membru PSD, acesta vorbind cu alţi colegi din partid în numele lui Traian Băsescu, el subliniind că rezolvarea problemii implică excluderea din PSD.

Întrebat dacă rezolvarea problemii înseamnă excludere, Ponta a spus: „Evident că nu mai are ce căuta în PSD cel care a considerat să încalce deciziile Congresului şi obligaţiile pe care noi ni le-am asumat faţă de români”.