Geoană, la Congresul PSD: Mi-a fost dor de dumneavoastră VIDEO

Senatorul Mircea Geoană a mărturisit, vineri, la Congresul Partidului Social Democrat, că i-a fost dor de colegii săi din PSD, adăugând că este mândru de scorul bun înregistrat la alegerile locale şi parlamentare.

RomaniaTV.net
19 apr. 2013, 16:32
Geoană, la Congresul PSD: Mi-a fost dor de dumneavoastră VIDEO

„Ca să o spun pe aia dreaptă, mi-a fost dor de dumneavoastră şi sunt foarte bucuros că suntem din nou, cu toţii, împreună. Acest Congres este oarecum atipic faţă de Cogresele mult mai competitive din anii trecuţi şi ar putea fi numit Congresul de pace de la Bucureşti, pentru că niciodată partidul nostru nu a avut un moment mai bun decât acum. Vă mulţumesc tuturor şi vă spun bravo vouă, colegi şi colege, pentru rezultatele excepţionale de la alegerile locale şi parlamentare. Sunt mândru de voi. Sunt convins că acest rezultat este recompensa naturală a muncii voastre”, a spus Geoană.

Fostul preşedinte al PSD a adăugat că România nu poate ignora faptul că Europa trece printr-o perioadă de criză economică şi de „reaşezare”, iar „cei slabi vor fi striviţi fără milă”.

„Nu putem să nu fim conştienţi şi de imensul risc pe care îl avem ca partid atât de mare şi ca partid de guvernare într-un moment delicat. Nu-mi amintesc de o perioadă în care în plan internaţional sau intern să fi avut atât de multe. Ni se părea că Occidentul va fi întotdeauna prosper, dezvoltat, fără probleme şi că, în mod automat, o dată cu aderarea noastră la UE, prosperitatea va fi şi pentru noi. (…) Există în acest moment o reaşezare a Europei cum nu am avut de secole. Cei care vor fi slabi în această competiţie geo-politică vor fi striviţi fără milă. Şi oricât de mare ar fi scorul nostru sau majoritatea noastră sau cât de solidă va fi alianţa noastră, USL, nu putem să ignorăm că avem în ţară un nivel inacceptabil de sărăcie. (…) Trebuie să venim cu soluţii dinspre stânga”, a susţinut Geoană.