Geoană (NATO), anunţ despre starea de sănătate a preşedintelui Putin

Potrivit La Stampa, Putin este bolnav de cancer și starea lui s-a agravat după ceremoniile dedicate Zilei Victoriei din 9 mai.

17 mai 2022, 16:04
Geoană (NATO), anunţ despre starea de sănătate a preşedintelui Putin

Adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, afirmă că Alianţa nu deţine informaţii cu privire la starea de sănătate a preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

„Nu avem informaţii cu privire la starea de sănătate a preşedintelui Putin. Evident, am ascultat şi noi ceea ce a declarat unul din şefii serviciilor de informaţii ucrainene, nu avem astfel de informaţii la nivel de NATO”, a declarat Mircea Geoană.

Comportamentul lui Putin ridică noi semne de întrebare cu privire la sănătatea sa. Liderul de la Kremlin îşi mişcă necontrolat picioare, gestul l-a surprins şi pe preşedintele din Tadjikistan VIDEO

El a subliniat că la nivel militar între partea americană şi cea rusă există „căi de comunicare directe” pentru a evita o eventuală escaladare, „accidente sau incidente”, pentru că misiunea NATO este aceea de a evita escaladarea conflictului.

„Întotdeauna între marile puteri nucleare a existat şi trebuie să existe dialog cu privire la stabilitatea strategică, iar faptul că între Statele Unite şi Federaţia Rusă, două mari puteri nucleare, există, chiar în aceste condiţii dificile, dialog la nivelul militar cel mai înalt este un indiciu al faptului că există, în pofida retoricii care este contraproductivă şi pe care o condamnăm, există în continuare un element de raţionalitate şi de responsabilitate. A fi mare putere nucleară nu înseamnă să vorbeşti la televizor despre ceea ce poţi să faci, ci să încerci să fii un actor credibil şi constructiv pentru pace şi stabilitate la nivel internaţional”, a precizat Mircea Geoană.

La Stampa scrie că Vladimir Putin a fost operat de cancer de urgenţă. Noi detalii despre stare de sănătate a liderului de la Kremlin

Şeful serviciilor secrete ucrainene, general-maiorul Kyrylo Budanov, a estimat că războiul va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august şi se va termina până la sfârşitul anului.. El a prezis corect inclusiv momentul invaziei ruse în Ucraina. Într-un interviu exclusiv pentru Sky News, generalul-maior Kyrylo Budanov a mai spus că o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin este deja în curs în Rusia, iar liderul rus este grav bolnav de cancer.

La Stampa: Putin a fost operat de urgență. Două sosii sunt pregătite să-l înlocuiască

Jurnaliștii italieni de la La Stampa citează surse apropiate Moscovei, dar și informații distribuite pe Telegram de un fost colonel din aparatul de securitate rus, potrivit cărora liderul rus Vladimir Putin ar fi fost operat de urgență.

Potrivit La Stampa, Putin este bolnav de cancer și starea lui s-a agravat după ceremoniile dedicate Zilei Victoriei din 9 mai, sărbătorită la Moscova cu mare fast, deși armata rusă pierde în fiecare zi războiul din Ucraina.

Vladimir Putin ar fi fost operat de urgență la o clinică din Moscova, unde o echipă de medici era deja pregătită să execute intervenția.


loading...
Partenerii noștri