La Stampa scrie că Vladimir Putin a fost operat de cancer de urgenţă. Noi detalii despre stare de sănătate a liderului de la Kremlin

Presa din Italia scrie că Putin a fost dus de urgentă la spital si operat pe ascuns la Moscova. Asta după ce starea sa de sănătate s-ar fi agravat brusc după parada de 9 mai. Unele surse apropiate Kremlinului spun că Putin are cancer de sânge si ar fi bolnav în fază terminală.

16 mai 2022, 15:41
La Stampa scrie că Vladimir Putin a fost operat de cancer de urgenţă. Noi detalii despre stare de sănătate a liderului de la Kremlin

Cotidianul „La Stampa” scrie că Vladimir Putin ar fi fost internat de urgență la spital unde a fi fost deja operat de cancer la sânge. Mai mult, propaganda rusa ar fi pus la cale şi un plan pentru a acoperi zilele de absenta ale liderului de la Kremlin pentru a nu da un mesaj de slabiciune armatei sale, dar si lumii intregi. „Zece zile de videoclipuri pre-înregistrate gata să-i acopere absența”, mai scrie sursa citată. Operaţia ar fi avut loc la Moscova, după parada de 9 mai.

Internarea de urgență, intervenția încredințată specialiștilor supuși verificărilor pe mai multe niveluri și un plan de „înlocuire” pe zece zile. Sunt câteva detalii, confirmate de surse citate de La Stampa, cu privire la presupusa internare și intervenție la care a fost supus Vladimir Putin. „Există dovezi că, în urmă cu aproximativ o săptămână, preşedintele rus a mers de urgenţă la clinică, era noapte, era foarte bolnav”, spun sursele.

Citeşte şi: Ofiţer britanic de informaţii: „Vladimir Putin este cu adevărat grav bolnav”. Şi agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”

Informaţia privind internarea de urgenţă şi operaţia lui Vladimir Putin vine în contextul în care presa internaţională a scris în ultimele zile despre starea de sănătate şi boala de care ar suferi Vladimir Putin.

Chiar şeful serviciilor secrete din Ucraina declara într-un interviu pentru Sky News că în Rusia este în desfăşurare o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladmir Putin şi că liderul de la Kremlin este grav bolnav.