Geoană nu exclude să-şi cumpere casa de la RA-APPS

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că aşteaptă precizări suplimentare de la RA-APPS pentru a decide dacă va cumpăra sau nu imobilul în care locuieşte în prezent cu chirie în calitate de demnitar.

RomaniaTV.net
18 nov. 2011, 11:28
Geoană nu exclude să-şi cumpere casa de la RA-APPS

Geoană a afirmat că va decide dacă va cumpăra sau nu imobilul RA-APPS în care locuieşte cu chirie după ce Regia va oferi amănunte legate de modalitatea de cumpărare.

Preşedintele Senatului a precizat că după ce va avea detalii concrete legate de preţul de achiziţie, modalitate în care poate fi cumpărat imobilul, regulile de plată şi condiţiile de achiziţionare va decide dacă va cumpăra sau nu imobilul RA-APPS în care locuieşte acum cu chirie în calitate de demnitar.

Geoană declara, în 2008, într-un interviu acordat Mediafax, că a luat un credit ipotecar de la o bancă în vederea finanţării unui contract cu o firmă de construcţii pentru achiziţionarea unui apartament într-un bloc.

Preşedintele Senatului mai spunea, în acelaşi interviu, că, deşi în contractul cu firma constructoare se prevedea ca termen darea în folosinţă luna august 2008, construcţia a fost decalată din motive independente de constructor, legate de obţinerea unor avize.

În iunie 2009, Geoană declara că are încheiat un precontract cu o firmă de construcţii pentru achiziţionarea unei locuinţe.

Liderul PSD susţinea, în vara anului 2009, că plăteşte chirie pentru casa în care locuieşte, deşi are dreptul la o locuinţă de serviciu, „acoperită integral” de la bugetul de stat întrucât statutul său de preşedinte al Senatului îi permite acest lucru.

„Continui să-mi plătesc ca orice cetăţean chiria şi toate dările la stat, deşi statutul de preşedinte al Senatului mi-ar fi permis să am o locuinţă de serviciu acoperită integral, cum are domnul Băsescu. Primii patru oameni în stat, conform legii, au acest drept. Eu continui să-mi plătesc, ca şi înainte de a fi preşedintele Senatului, tot ce înseamnă chirie către stat şi toate cheltuielile, ca un cetăţean obişnuit”, a declarat Mircea Geoană.

Geoană spune, în altă ocazie, că nu crede că va mai face credit pentru locuinţă după ce constructorul care tocmai înălţa casa a abandonat din cauza birocraţiei din România.

Firma cu care Mircea Geoană a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a unui apartament din Băneasa a intrat în procedură de faliment în 22 ianuarie 2010.

Locuinţe RA-APPS ocupate de Mircea Geoană, de şeful DNA Daniel Morar, de fosta atletă Doina Melinte, de miniştri şi de foşti demnitari se regăsesc pe lista celor peste 700 de imobile pe care Regia le va scoate la vânzare prin licitaţie cu strigare.

Adrian Severin: N-am avut timp să mă gândesc

Europarlamentarul Adrian Severin a declarat vineri pentru RTV.net că nu cunoaşte intenţiile Guvernului de a scoate la vânzare locuinţa RA-APPS în care stă.

„Acum aflu de la dumneavostră. N-am ce să vă zic pentru că n-am avut cînd să mă gândesc”, a spus Severin, întrebat dacă este interesat să cumpere locuinţa Regiei.