Geoană nu exclude să-şi facă un nou partid politic

Mircea Geoană a vorbit miercuri seara, la TVR, pentru prima dată răspicat despre construcţia unui nou partid politic. El a negat că ar lucra deja la un astfel de demers, dar a precizat că nu are nici o problemă în a începe un proiect politic nou.

RomaniaTV.net
23 nov. 2011, 19:44
Geoană nu exclude să-şi facă un nou partid politic

Mircea Geoană a spus că merge joi la Dăbuleni pentru a vorbi cu prietenii săi olteni şi acolo va vedea dacă va primi încurajări pentru a începe un nou proiect.

 

„La Dăbuleni vreau să vorbesc cu prietenii mei din Oltenia. Vreau să mă duc acolo de unde îmi trag rădăcina politică. Sper ca din întâlnirea cu prietenii mei din Oltenia să vin mai senin. Şi, dacă voi primi încurajare pentru a începe un nou proiect, ce fel de proiect, nu ştiu… Aştept să văd dacă lumea într-adevar consideră că mai am ceva de oferit, nu atât de mult la politică românească, ci la viaţa publică”, a declarat Geoană.

 

Întrebat dacă va merge la UNPR, Geoană a negat vehement.

 

„Sub nicio formă nu o să merg la alt partid. Nu este nici felul meu de a fi, am şi condus un partid foarte mare, deci nu pot să mă gândesc la formule de acest gen. N-am nici un fel de problemă cu ideea că voi putea construi ceva, încă nu ştiu,” a declarat Geoană.

 

Mircea Geoană a mai precizat că, în cazul în care Curtea Constituţională îi va da dreptate în ceea ce priveşte revocarea sa de la şefia Senatului, el nu are de gând să îşi continue mandatul.

 

„Nu este vorba de mine. Nu fac asta pentru mine, ci vreau să împiedic astfel de abuzuri pe viitor”, a declarat Geoană.

 

„Nu am niciun gând să mă agăţ de această funcţie. Aşa cum am avertizat, această măsura nesăbuită, prost gândită şi prost executată a condus la pierderea funcţiei numărul doi în stat. Nu este funcţia lui Mircea Geoană, nu este nici funcţia PSD, este o funcţie în stat. Ce s-a întâmplat a fost neconstituţional. Ca să fie clar, revocarea mea din funcţia de preşedinte al Senatului este neconstituţională”, a mai spus senatorul.

 

Pe de altă parte, fostul lider al PSD a acuzat că în partidul pe care l-a condus au reapărut “metehne mai vechi” şi a povestit cum l-a bătut pe Iliescu “la fundul gol” la Congresul din 2005.

 

„Eu am avut curajul în 2005 să-l înfrunt pe Ion Iliescu la un congres al partidului. Şi am câştigat izbitor. Am câştigat cu 1.700-1.800 de voturi la 600. A fost bătaie la fundul gol, cum spune românul. Domnul Iliescu are un fel de ranchiună, poate bătrâneţea e de vină. Ce vreau să spun este că nu mai e bun să mai conducă partidul”, a conchis senatorul.