George Buhnici a primit lovitura de grație de la CNCD. Fostul jurnalist a pierdut procesul în scandalul „celulită și vergeturi”: „Îmi doresc ca influencerii să înțeleagă importanța modului în care se exprimă”

George Buhnici a pierdut procesul cu CNCD, după ce a făcut declarații jignitoare despre femeile cu vergeturi și celulită. Fostul jurnalist va trebui să plătească o amendă de 3.000 de lei.

10 nov. 2023, 15:28
George Buhnici a primit lovitura de grație de la CNCD. Fostul jurnalist a pierdut procesul în scandalul „celulită și vergeturi”: „Îmi doresc ca influencerii să înțeleagă importanța modului în care se exprimă”
George Buhnici a pierdut procesul cu CNCD, în urma scandalului „celulită și vergeturi”

În urma cu mai bine de un an, George Buhnici a provocat un scandal uriaș, după ce a făcut mai multe declarații jignitoare la adresa femeilor cu vergeturi și celulită. Fostul jurnalist a pierdut procesul cu CNCD la Curtea de Apel și trebuie să plătească o amendă de doar 3.000 de lei, amenda inițială fiind de 20.000 de lei.

Citește și: George Buhnici, dezvăluiri neașteptate la un an de la scandalul vergeturilor. Jurnalistul spune că a avut parte de câteva luni grele: „A fost un moment de prostie pură. Prima lună n-am ieșit din casă”

Cristian Jura, secretar de stat, spune că decizia CNCD a fost una corectă și afirmă că a fost vorba de un act de discriminare. Acesta a precizat că toți influencerii ar trebui să înțeleagă cât de important este modul în care se exprimă în spațiul public.

„Consider că decizia instanței nu face decât să evidențieze soluția dată de noi.  Da, a fost un act de discriminare și îmi doresc ca toți influencerii să înțeleagă importanța sau valoarea modului în care se exprimă în spațiul public. Cu atât mai mult când vorbim despre etaloane”, a declarat Cristian Jura, pentru spectacola.ro.

Instanța a decis să reducă amenda inițială de 20.000 de lei dată de CNCD la 3.000 de lei, dar secretarul de stat nu a dorit să comenteze acest lucru.

„Consider că decizia instanței nu face decât să evidențieze soluția dată de noi.  Da, a fost un act de discriminare și îmi doresc ca toți influencerii să înțeleagă importanța sau valoarea modului în care se exprimă în spațiul public. Cu atât mai mult când vorbim despre etaloane. Decizia instanței de a reduce valoarea amenzii dispuse de noi, nu o comentez. Cred că focusul ar trebui să rămână pe conținutul unui act defăimător la adresa femeilor din România”, a adăugat acesta.

Citește și: Ce spune psihologul despre declaraţiile lui George Buhnici: „Nu este bine cu el, a avut niște traume. Mama sau tatăl lui au creat niște complexe”

Comunicat CNCD

„Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor din data de 31 august 2022, a adoptat următoarea hotărâre:

1. Afirmațiile făcute de George Daniel Buhnici la adresa femeilor în cadrul emisiunii TV „XNS”, în luna iulie a anului curent, emisiune ce a fost difuzată pe postul TV Antena 1, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate umană, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 20.000 lei față de George Daniel Buhnici. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7 voturi)”

Declarația sancționată

”Și-am văzut fete care arată foarte bine, aici. Dar am văzut și fete care nu arată foarte bine. Și nu as vrea să mi se interpreteze, suntem la un festival, putem să dăm vina pe orice, bă, dar serios, mai mergeți pe la sală fetelor!”

”Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală.

Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”, a spus Buhnici într-un interviu pentru Antena Stars.

”Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea!” Câți ani îi dai?”(…) Băi, dacă îți spun vârsta adevărată o să înțelegi că e minoră, că dacă scazi cât i-ai dat tu cu cât are ea, minoră iese”, se arată în comunicatul CNCD.