George Buhnici, primul vlogger vizat de CNA. Ce pedeapsă riscă fostul jurnalist

George Buhnici este primul vlogger vizat de CNA. Declaraţiile dure la adresa femeilor cu celulită şi vergeturi l-au adus în mijlocul unui scandal monstru. După ce o ţară întreagă l-a pus la zid, a intrat şi în vizorul Consiliului Naţional al Audiovizualului.

22 iul. 2022, 13:46
George Buhnici, primul vlogger vizat de CNA. Ce pedeapsă riscă fostul jurnalist
George Buhnici, primul vlogger vizat de CNA

George Buhnici, primul vlogger vizat de CNA. Monica Gubernat a informat în cadrul şedinţei CNA organizată, joi, că se va autosesiza în cazul scandalului produs de fostul jurnalist. Membra CNA nu a putut oferi o dată exactă, când se va „judeca”, însă de îndată ce raportul de monitorizare va fi gata, va intra pe ordinea de zi.

George Buhnici, primul vlogger vizat de CNA

Conform unei noi legi, CNA poate sancţiona şi vloggeri. Momentan, sunt necesare unele proceduri juridice. După ce este republicată în Monitorul Oficial, CNA va putea aplica sancţiuni. Termenul legal pentru republicarea legii în Monitorul Oficial este de 45 de zile de la publicarea iniţială, care s-a petrecut pe 30 iunie 2022.

CNA va putea să amendeze şi să solicite platformelor să suspende un cont sau chiar să-l şteargă. Amenzile variază între 2.000 şi 30.000 de lei.

Citeşte şi: Monica Tatoiu suspectează că George Buhnici traversează criza bărbatului de 40 de ani: „Panica bărbatului trecut de această vârstă se externalizează. De insuccesul lui îi face vinovaţi pe alţii și atunci apare acest tip de mesaj”

Vom verifica declaraţiile lui George Buhnici, acea reacţie pe care a dat-o în urma incidentului şi vom vedea dacă sunt încălcări pe contul lui de vlogger. Însă plecăm de la premisa de nevinovăţie.

 Şi pentru noi va fi o noutate. Indiferent dacă sunt găsite încălcări sau nu, raportul de monitorizare va fi pe ordinea de zi. În mod sigur nu săptămâna viitoare, însă există o probabilitate pentru următoarea, de la 1 august.

Contul lui de vlogger va fi analizat la pachet cu interviul acordat pentru Antena Stars, pentru care s-a autosesizat colega mea Dorina Rusu.

Vom vedea cum este procedura de monitorizare. Însă în mod sigur va exista un raport scris şi apoi vizionare, în timpul şedinţei publice. Iar George Buhnici va fi notificat.

Sunt însă mai multe proceduri juridice pe care nu vreau să le încalcăm pentru că trebuie respectate. Acum lucrăm la legislaţia secundară şi trebuie să aşteptăm renumerotarea legii astfel încât dacă va fi cazul să aplicăm sacţiuni, să precizăm exact ce articol de lege a fost încălcat.

Mai întâi trebuie să văd declaraţiile integrale şi apoi vom analiza situaţia în şedinţa CNA. Termenul legal pentru republicarea în Monitorul Oficial este de 45 de zile de la publicarea iniţială. Iar aceasta a avut loc pe 30 iunie 2022. Deci, cel mai târziu, la 15 august 2022 ar trebui să avem noua lege renumerotată cu toate modificările.

Probabil va dura puţin până când va fi discutat cazul Buhnici, cert e că jurnalistul ex Pro TV, care a devenit vlooger şi influencer, a fost luat în vizor de CNA„, a declarat Monica Gubernat, pentru Paginademedia.ro.