George Copos pregăteşte achiziţia unui restaurant celebru din „perla” Văii Prahovei

George Copos, care controlează companiile Ana Teleferic și Ana Hotels, ar urma să semneze actele pentru achiziţionarea restaurantului Panoramic în următoarele două săptămâni.

21 dec. 2022, 12:04
George Copos pregăteşte achiziţia unui restaurant celebru din „perla” Văii Prahovei

Reprezentanții companiei Aro Palace au declarat că s-a ajuns la o înțelegere cu George Copos pentru vânzarea restaurantului Panoramic de pe muntele Tâmpa, închis de mai mulți ani.

Important este că am bătut palma”, a confirmat, pentru Biz Brașov, Călin Ile, președintele Consiliului de Administrație al Aro Palace, compania care deține restaurantul.

George Copos a recunoscut înțelegerea, dar „de la a bate palma până la a parafa tranzacția este destul de mult”. „Noi am trimis arhitecții și inginerii să ne facă un raport cu privire la situația clădirii. Acest raport ne va parveni miercuri, iar apoi vom lua o decizie privind achiziția”, a susținut omul de afaceri bucureștean.

Luna trecută, aflat în Poiana Brașov, pentru a verifica modul în care a fost efectuată modernizarea telecabinei Capra Neagră, Copos spunea că speră să se înțeleagă cu compania hotelieră Aro Palace pentru preluarea sau asocierea în cadrul Restaurantului Panoramic, cel mai „înalt” local din Brașov.

Citeşte şi: Banca Mondială revizuieşte în scădere previziunea de creştere economică a Chinei pentru 2023

„Nu ar merita să investești în telecabina Tâmpa 3 milioane de euro dacă nu poți să preiei și Panoramicul, unde ar trebui investite patru milioane de euro”, a explicat Copos, potrivit Adevarul.

Restaurantul de pe Tâmpa a fost scos la vânzare de Aro Palace în urmă cu opt ani, solicitând un preț de 1,14 milioane de euro.

În anii următori, activul a mai fost scos la vânzare, dar nimeni nu s-a arătat interesat, având în vedere că accesul se face doar cu prin intermediul telecabinei operate de compania Ana Teleferic, controlată de omul de afaceri George Copos.

Citește şi: Alerta alimentară: un fruct consumat frecvent de Sărbători, retras din supermarketuri: „Dacă ați cumpărat, nu îl consumați!”