George Copos, prima reacţie după ce a fost acuzat de plagiat

George Copos a avut, vineri, prima reacţie în scandalul creat după ce jurnalistul Cătălin Parfene a susţinut că tema lucrării sale de masterat este similară cu tema uneia din cele cinci cărţi scrise de omul de afaceri.

10 apr. 2015, 07:45
George Copos, prima reacţie după ce a fost acuzat de plagiat

George Copos a respins acuzaţiile de plagiat, el spunând că a fost „calomniat brutal” în acest caz. Omul de afaceri, eliberat recent din închisoare, este acuzat de istoricul Cătălin Parfene că a copiat după lucrarea sa de masterat una dintre cărţile scrise în închisoare, „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova, în secolele XIV-XVI”. „În ultimele zile am fost calomniat brutal. O carte care nu a fost publicată nu poate fi plagiată. Astăzi voi avea un  raport de plagiat de la o firma de specialitate pe care am angajat-o. Când voi avea raportul de plagiat, voi lua o decizie în consecinţă şi probabil că mă voi adresa instanţei pentru că au fost mult prea mulţi acoperiţi care şi-au vărsat veninul împotriva mea (…) Dacă raportul de plagiat este un raport corect, sub 3%, sub 4%, atunci înseamnă că voi m-aţi calomniat pe nedrept„, a declarat George Copos, care vineri dimineaţă a mers la Tribiunal, unde se judecă Dosarul Loteria 2.

În schimb, Cătălin Parfene îl acuza pe Copos: „Este aceeași înșiruire a ideilor. Se schimbă topica și sunt folosite sinonime. Din punctul meu de vedere, este clar. O comisie de specialitate trebuie să analizeze cele două lucrări și să dea un verdict. Mă voi interesa care este demersul legal pe care trebuie să-l urmez„.

Citeşte şi Gigi Becali şi George Copos, înainte şi după închisoare. Transformări INCREDIBILE

În acelaşi timp, Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti se va întruni după Paşte, pentru a compara cele două lucrări şi a da un verdict în ceea ce priveşte plagiatul.

Citeşte şi George Copos riscă din nou închisoarea. Comisia de Etică cercetează posibilul plagiat

Pedeapsa lui Copos a fost redusă cu 30 de zile datorită cărţii „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova, în secolele XIV-XVI”. Plagiatul este infracţiune şi, conform noului Cod Penal, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.