George Copos, un nou tun de proporţii. În ce a decis să investească 25 de milioane de euro

George Copos, fostul patron al celor de la Rapid, va investi 25 de milioane de euro în modernizarea hotelului "Athenee Palce", aflat în vecinătatea Ateneului Român. O parte din bani provine dintr-un împrumut, iar restul din fonduri proprii.

08 mart. 2021, 10:21
George Copos, un nou tun de proporţii. În ce a decis să investească 25 de milioane de euro

George Copos, un nou tun de proporţii. În ciuda problemelor financiare provocate în lume de pandemia de coronavirus, afaceristul va investi 25 de milioane de euro în modernizarea unuia dintre cele mai importate hoteluri din București, „Athenee Palce”.

George Copos, un nou tun de proporţii

Proiectul se va desfășura în două etape. Prima a început în luna octombrie 2020 și se va finaliza în mai 2021. Aceasta presupune renovarea celor 132 de camere construite în 1965. A doua etapă, care va începe după Festivalul „George Enescu”, care are loc în septembrie, constă în reabilitarea fațadei din aripa veche, construită în 1914, scrie Ziarul Financiar. „Într-o perioadă în care suntem afectați sever de pandemie, am ales să privim înainte și să ne concentrăm pe viitor. Obiectivul nostru este ca Athenee Palace, acest monument-simbol al „Micului Paris”, să rămână o emblemă pentru Bucureștiul generațiilor ce vin. Lucrările precedente de renovare au avut loc după războaie și mari confruntări. Situația de acum este chiar mai provocatoare, pentru că războiul cu pandemia a determinat prima închidere din istoria hotelului, în perioada stării de urgență din 2020″, a declarat George Copos. „Athenee Palce”, hotel cu o istorie de 107 ani, a trecut prin trei modernizări, în 1937, 1944 și 1993.

George Copos ar putea delista Athenee Palace de la bursă după 23 de ani

George Copos a fost condamnat, pe 4 martie 2014, la 3 ani și 8 luni cu executare în „Dosarul Transferurilor”.  Ulterior, în august a fost condamnat la încă patru ani de închisoare cu executare în „Dosarul Loteria I”. Fostul patron de la Rapid a fost eliberat în mai 2015. În noiembrie 2020, fostul patron al celor de la Rapid a fost trimis în judecată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 pentru instigare la abuz în serviciu în participație improprie. Copos este acuzat de plagiat la una dintre cărțile sale, „Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XV”. Pentru această carte, omul de afaceri a câștigat 30 de zile de libertate.


loading...