George Floyd a fost ucis! Răsturnare de situaţie în cazul morţii afro-americanului

Răsturnare de situaţie în cazul morţii lui George Floyd! Medicii legişti au stabilit că este vorba despre o crimă. Autopsia arată că inima şi plămânii s-au oprit, după ce afro-americanul a fost "imobilizat" de ofiţerii de Poliţie. 

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 09:10
George Floyd a fost ucis! Răsturnare de situaţie în cazul morţii afro-americanului

Rezultatele autopsiei făcute publice luni de medicii legişti din comitatul Hennepin arată că moartea lui George Floyd a fost o crimă.

Raportul medicului legist a arătat că afro-americanul de 46 de ani a murit în urma unui „stop cardiac şi pulmonar” din cauza imobilizării sale, dar şi faptul că au fost depistaţi „alţi parametri importanţi: arteroscleroză şi hipertensiune arterială; intoxicare cu fentanil; utilizare recentă de amfetamine”.

De asemenea, medicul legist oficial asigura că nu deţine „probe fizice care să susţină diagnosticul de asfixiere traumatică sau de strangulare”.

În rechizitoriu făcut pubic săptămâna trecută, procurorii precizau că în rezultatele preliminare ale autopsiei „nu au fost identificate probe pentru a susţine varianta asfixierii sau a strangulării”.

Citeşte şi: Floyd Mayweather vrea să achite funeraliile lui George Floyd

Efectul combinat al arestării şi al imobilizării lui Floyd de către poliţie, antecedentele sale medicale şi prezenţa potenţială a unor substanţe psihoactive în corpul său au contribuit probabil la moartea lui”, a declarat el într-un raport preliminar.

Avocaţii familiei lui Floyd au făcut publice rezultatele definitive după ce au prezentat analizele unei autopsii efectuate de experţi independenţi.

Expertiza arată că afro-americanul de 46 de ani a fost asfixiat de poliţistul Derek Chauvin, care l-a imobilizat la pământ şi l-a presat cu genunchiul pe gât mai mult de opt minute, cu toate că deja îl încătuşase.

 

Citeşte şi: PROTESTE SUA: Doi oameni au fost ucişi în timpul revoltelor dintr-o suburbie a oraşului Chicago

„Medicii au conchis că decesul a rezultat dintr-o asfixiere prin presiune prelungită”, a declarat avocatul Ben Crump, în cadrul unei conferinţe de presă.

George Floyd a decedat în timpul arestării sale din Minneapolis, în nordul SUA, după ce a fost suspectat de utilizarea unei bancnote false de 20 de dolari şi agresat de un poliţist alb. 

Citeşte şi: Cazul George Floyd de România. Niciun vinovat, la 10 luni de la moartea bărbatului din Vatra Dornei ţinut la pământ de jandarmi

Înregistrările incidentului au arătat modul cum agentul alb l-a menţinut placat la sol, stând cu genunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute.

Poliţistul respectiv, Derek Chauvin, 44 de ani, a fost concediat, arestat şi inculpat pentru „omor involuntar”, dar cei trei colegi ai săi prezenţi la faţa locului nu fac până în prezent obiectul niciunei urmăriri.