George Ivaşcu, propunere pentru funcţia de ministru al Culturii. A jucat pe scenele celor mai importante teatre din ţară

George Ivaşcu, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Culturii, este actor, regizor, dar şi manager şi fondator al Teatrului Metropolis din Bucureşti, fiind un susţinător şi promotor al tinerei generaţii de creatori.

RomaniaTV.net
26 ian. 2018, 12:55
George Ivaşcu, propunere pentru funcţia de ministru al Culturii. A jucat pe scenele celor mai importante teatre din ţară

George Ivaşcu s-a născut pe 15 februarie 1968, în Bucureşti, a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1993, la clasa lui Gelu Colceag, şi a jucat apoi pe scenele celor mai importante teatre din Capitală şi din ţară.

În 1993, a fost angajat la Teatrul de Comedie, apoi, în 1996, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti (TNB).

Este conf. univ. dr. la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.

VEZI SI: Lista finală a Guvernului, anunţată de premierul desemnat Viorica Dăncilă UPDATE

Potrivit Mediafax, Ivaşcu s-a impus ca actor şi regizor, iar, în ultimii zece ani, ca manager cultural, fiind din 2007 fondatorul şi managerul Teatrului Metropolis din Bucureşti. În calitatea sa de manager cultural s-a impus ca promotor şi susţinător al tinerei generaţii de creatori, în egală măsură fiind preocupat de păstrarea memoriei artiştilor consacraţi de teatru şi film din România, iniţiind proiectul Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti.

Este, de asemenea, iniţiatorul cotidianului online de cultură Ziarul Metropolis.

Vezi si: Sorina Pintea, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Fiul ei, condamnat pentru TRAFIC DE DROGURI

A jucat în filme precum „Ultimul zburător” (2014), „Bunraku” (2010), „Nunta mută” (2008), „Cuscrele” (2006), „Modigliani” (2004), „Amen” (2002), „Faimosul paparazzo” (1999), „Terente regele bălţilor” (1995), „Pepe şi Fifi” (1994), „Asfalt tango” (1993), „Undeva în Est” (1991), „Liceenii” (1986).

În 2004, a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”. De asemenea, a primit, printre altele, în 2001, premiul criticii la gala Uniunii Teatrale din România, marele premiu la Gala tânărului actor – HOP (1993) şi premiul Jules Cazaban la Festivalul Comediei.

George Ivaşcu este căsătorit cu Alice Barb, regizoare de teatru şi operă, actriţă şi manager cultural.

VEZI SI: Dănuţ Andruşcă, detalii despre prima lui afacere şi perioada în care a intrat în politică


loading...
Partenerii noștri