George Maior rememorează întâlnirea cu Regele Charles al III-lea: „Era pasionat de istoria României”

Charles al III-lea este proclamat oficial ca nou rege sâmbătă, la Palatul St James din Londra, de către Consiliul de Ascensiune, un organism ceremonial istoric

17 sept. 2022, 12:14
George Maior rememorează întâlnirea cu Regele Charles al III-lea: „Era pasionat de istoria României”

George Maior, în prezent ambasadorul României în Regatul Hașemit al Iordaniei, anterior ambasadorul României în Statele Unite ale Americii (2015-2021) l-a întâlnit în calitate de director al Serviciului Român de Informații (2006-20015), în 2011, pe cel care avea să devină Regele Charles al III-lea, noul suveran britanic.

Într-un interviu acordat DC News, George Maior şi-a amintit întâlnirea cu actualul rege al Marii Britanii: „Un om cult, spiritual, informat și cu un simt al umorului fin. Pasionat de istoria României, i-am oferit mai multe cărți pe această temă și a apreciat. S-a arătat interesat de trecutul României și de capacitatea sa de a-și afirma identitatea națională și culturală în istorie la intersecția mai multor imperii și forțe puternice”

Mesajul emoţionant lăsat de o fetiţă alături de un buchet de flori la funeraliile reginei Elisabeta a II-a: „Dacă vedeți o femeie creață, e străbunica mea”

Regele Charles al III-lea, proclamat oficial ca noul rege

Charles al III-lea a fost proclamat oficial ca nou rege, la Palatul St James din Londra, de către Consiliul de Ascensiune, un organism ceremonial istoric care se reuneşte pentru a desemna pe fiecare dintre noii monarhi ai Regatului Unit.

Drapelul britanic a fost arborat, sâmbăta trecută, la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, cu ocazia ceremoniilor de proclamare a noului monarh, Regele Charles al III-lea.

Aflat anterior în bernă, ca urmare a decesului Reginei Elisabeta a II-a, steagul va fi arborat până duminică, la ora 13,00. Drapelul va fi coborât din nou în bernă, până după funeraliile de stat ale Reginei.

Citeşte şi: Regina Elisabeta a II-a a părăsit pentru totdeauna Palatul Buckingham. Imagini impresionante de pe traseul spre Westminster Hall VIDEO

 

Coada formată de cei care vor să-şi prezinte omagiile la sicriul Reginei Elisabeta a ll-a necesită cel puţin 24 de ore de aşteptare. Oamenii sunt sfătuiţi să nu se mai deplaseze la Londra pentru a se aşeza la rând

Coada formată de cei care vor să-şi prezinte omagiile la sicriul Reginei Elisabeta a ll-a, depus la Westminster Hall, rămâne în continuare aproape de capacitatea maximă, cu un timp de aşteptare estimat de cel puţin 24 de ore, potrivit sistemului instituit de autorităţi pentru monitorizarea live a mulţimii venite la catafalcul suveranei britanice, relatează BBC.

Oamenii au fost sfătuiţi să nu călătorească la Londra pentru a se aşeza la coadă. Coada se întinde pe mai mulţi kilometri, însă nici temperaturile din timpul nopţii, care s-au situat sub 10 grade Celsius, nu i-au descurajat pe cei veniţi pentru a-şi preezenta omagiile la Westminster Hall, unde este depus sicriul reginei.

Serviciul de Ambulanţă din Londra (LAS) i-a sfătuit pe oameni să se asigure că au la ei medicamentele pe care le iau ăn mod regulat şi îmbrăcăminte adecvată în timp ce stau la coadă. Serviciul a îndemnat oamenii să urmeze sfaturile de pe site-ul web al guvernului, să bea multă apă şi să mănânce în mod regulat.