George Pătrănoiu, unul dintre cei mai buni chitarişti ai României, a murit

Publicat: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015 12:43 // Actualizat: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015 15:17 // Sursa: romaniatv.net

Considerat unul din cei mai buni chitariști de după ’89, George Pătrănoiu a murit în această dimineață, la ora 5, după ce s-a luptat trei ani de zile cu o formă de cancer și a suferit recent o nouă intervenție chirirgicală de îndepărtare a unei tumori localizată la coloană.

George Pătrănoiu, care a cântat în multe formații, a fost membru fondator la Taxi, Schimbul III, Metrock, a încercat mult timp să ascundă drama sa.

Solidare cu situația instrumentistului care a împlinit 43 de ani, trupele alături de care Pătrănoiu a cântat ani buni, au făcut donații și au organizat pe 6 decembrie o gală muzicală pentru a strânge fonduri necesare procesului de recuperare a artistului. Au cântat atunci pentru Pătrănoiu foștii săi colegi din Taxi, Sarmanele Reci, Tudor Turcu Band, Vladi Cnejevici & Teo Boar, Victor Solomon și Florian Stoica, dar și Pact, avându-l la voce pe Adi Ordean.

Drama unui celebru cântăreţ român: Are cancer. Cont deschis pentru donaţii

"Unul dintre cei mai buni chitarişti ai acestei ţări, omul cu mâini şi suflet de aur, membru fondator al trupei Taxi, colegul nostru în perioada 1999 - 2006, prietenul nostru, George Pătrănoiu, a plecat. Acolo, sus. Unde ştim că e deja pregătită o chitară. La care doar el poate să cânte", a anunţat trupa Taxi, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

George Pătrănoiu a murit sâmbătă dimineaţă, în urma unei suferinţe îndelungate, după cum au anunţat apropiaţii acestuia, pe contul de Facebook al chitaristului.

Trupul neînsufleţit al lui George Pătrănoiu va fi depus sâmbătă după-amiază, la capela Bisericii Sfântul Ilie din cartierul Titan din Bucureşti.

Născut pe 4 august 1973, George Pătrănoiu a fost cotat ca fiind unul dintre cei mai buni chitarişti din România. El a activat în trupele Taxi (membru fondator), Schimbul 3, Metrock, Raza şi Act. A fost implicat în numeroase proiecte muzicale inedite: a interpretat "Simfonia 40" de Wolfgang Amadeus Mozart, împreună cu Orchestra Simfonică a Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Brăila, a susţinut un workshop pentru Jackson's Guitars şi a fost unul dintre cei patru chitarişti selectaţi pentru evenimentul Guitaromania, care a avut loc într-un club bucureştean, în 2011.

George Pătrănoiu suferea de câţiva ani de cancer amigdalian. După două operaţii suferite de George Pătrănoiu a urmat o perioadă în care părea că boala intră în remisie, însă aceasta a revenit în diferite forme, în ultima perioadă a vieţii sale, artistul având multiple metastaze. În luna noiembrie, acesta a suferit o nouă intervenţie chirurgicală.

Pentru ajutorarea sa, trupele Taxi şi Sarmalele Reci, alături de alţi artişti, au susţinut pe 6 decembrie, pe scena Berăriei H din Bucureşti, un concert caritabil.

4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit doliu Taxi George Patranoiu Metrock Schimbul III taxi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 dec 05:04
Răspunde | Votează email 0 email
dan
O SIGURA REMARCA AM SI EU LA ACEST ARTICOL BRAILA NU ARE TEATRU MUZICAL SI MAI ALES CU ACEST NUME TEATRU NAE LEONARD SE AFLA IN GALATI.CINEA SCRIS ACEST ARTICOL SA SE DOCUMENTEZE MAI BINE
19 dec 22:26
Răspunde | Votează email 2 email
INGINERUL CASTOR
Niciodata nu cred ca o sa inteleg povestea asta cu " a plecat intr-o lume mai buna" " a plecat unde ingerii il asteapta" "acolo sus il asteapta o chitara".Acel "acolo sus" s-ar putea sa fie foarte jos,daca ai aplicat principiul "ONE LIFE.LIVE IT."
19 dec 13:05
... Considerat unul din cei mai buni chitariști de după ’89, George Pătrănoiu a...
19 dec 12:57
...href="http://www.for2.ro/wp-content/plugins/js_composer/assets/css/vc-ie8.min.css" media="screen">
var tdBlocksArray = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
1
EUR
4.7576
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H