George Scutaru, fost consilier al lui Klaus Iohannis, audiat trei ore la DNA într-un caz de corupţie

Fostul consilier prezidenţial George Scutaru a fost audiat, vineri, timp de trei ore la DNA, într-un dosar de corupţie, informează România TV. Scutaru a refuzat să facă declaraţii presei despre calitatea în care a fost citat de procurori, spunând că DNA va oferi informaţii în acest caz.

RomaniaTV.net
03 apr. 2015, 06:43
George Scutaru, fost consilier al lui Klaus Iohannis, audiat trei ore la DNA într-un caz de corupţie

George Scutaru a plecat de la DNA după aproximativ trei ore de audieri. Fostul consilier prezidenţial a refuzat să dea declaraţii. „Nu fac niciun comentariu. Cei de la DNA vă vor pune la dispoziţie informaţiile. Vor comunica cei de la DNA„, a spus Scutaru.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 6 martie, decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a lui George Scutaru.

La momentul respectiv explicaţia oficială a fost că Scutaru a demisionat din motive personale. Chiar şi aşa, pe surse a circulat informaţia că Scutaru ar fi fost forţat să se retragă din Administraţia Prezidenţială după ce ar fi fost denunţat la DNA, informaţie ce pare să se confirme acum.

George Scutaru ar fi fost turnat din cauza unor bani negri folositi in campania electorala din 2008, pe vremea cand era liderul PNL Buzau.

George Scutaru ar fi implicat în două dosare penale.

Citeşte şi SCENARIILE plecării lui George Scutaru de la Cotroceni

În primul dosar, George Scutaru ar fi fost turnat de președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, în prezent arestat. Bîgiu le-a recunoscut procurorilor că o parte din cei 250.000 de euro, destinați mitei pentru fostul ministru de Interne, Cristian David, au ajuns și la Buzău. Acești bani au fost folosiți în campania electorală din 2008. La vremea respectivă, liderul PNL Buzău era chiar George Scutaru.

Al doilea dosar în care apare numele lui George Scutaru este „Dosarul ASF”, în care Dan Radu Ruşanu este acuzat de către procurorii anticorupţie că a promovat, alături de Daniel Chiţoiu, o ordonanţă de urgenţă prin care doreau să schimbe criteriile de numire a membrilor Consiliului ASF astfel încât să-l elimine pe vicepreşedintele ASF, Daniel Tudor, din acest organism.