George Scutaru, unul dintre favoriţii la şefia SIE, eliberat de Iohannis din funcţia de consilier prezidenţial

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a lui Adrian George Scutaru. George Scutaru se numără printre cei despre care s-a spus că ar putea fi nominalizaţi pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

RomaniaTV.net
06 mart. 2015, 11:36
George Scutaru, unul dintre favoriţii la şefia SIE, eliberat de Iohannis din funcţia de consilier prezidenţial

George Scutaru va fi înlocuit în funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională de Ion Oprișor, decretul de numire fiind, de asemenea, semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Proaspăt numit consilier prezidenţial pe probleme de apărare, deputatul PNL Adrian-George Scutaru, nu a avut altă sursă de venit în 2014 decât indemnizaţia de la Parlament, însă se bucură de avantajul unei neveste care câştigă de şase ori mai mult decât el din funcţia deţinută la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Contactată de PSnews.ro cu privire la gestul lui Klaus Iohannis legat de George Scutaru, purtătoarea de cuvânt a Administrației Prezidențiale, Tatiana Niculescu Bran, a precizat următoarele: ”George Scutaru a demisionat din motive personale.”

Consilierul prezidenţial George Scutaru, printre puţinii parlamentari care au trăit doar din leafă

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să facă o nominalizare pentru şefia SIE, după ce propunerea pentru SRI, Eduard Hellvig, a trecut fără probleme în Parlament. Şeful statului nu a făcut cele două nominalizări la pachet, iar premierul Victor Ponta a reclamat faptul că „toată puterea” nu poate ajunge în mâna unui singur partid. Liberalii susţin însă că funcţia de director al SIE va reveni tot PNL, în timp ce social-democraţii consideră că şeful de la SIE trebuie să facă parte dintr-un alt partid pentru că ar fi „periculos” ca ambele servicii să meargă într-o singură zonă politică.

Printre favoriiţii lui Klaus Iohannis pentru şefia SIE se numără şi SORIN DUCARU, şef al Misiunii Permanente a României pe lângă NATO, şi MIHAI RĂZVAN UNGUREANU, senator, consilier personal al preşedintelui.

Postul de director al SIE a rămas vacant după demisia lui Teodor Meleşcanu care a decis să intre în competiţia prezidenţială. Conducerea Serviciului este asigurată de adjunctul Silviu Predoiu.