George Simion a fugit din Vrancea pentru a mânca la primul McDonald’s din România. Cum a făcut liderul AUR bani dintr-un magazin de haine

George Simion este unul dintre politicienii care militează pentru sprijinirea producătorilor locali, însă a recunoscut că în copilărie era atras de branduri precum McDonalds sau Coca-Cola. Liderul AUR s-a născut în timpul comuniștilor și a fost martor al schimbărilor sociale postdecembriste. A încercat chiar să se îmbogăţească din comerţ.

24 apr. 2023, 10:55
George Simion a fugit din Vrancea pentru a mânca la primul McDonald’s din România. Cum a făcut liderul AUR bani dintr-un magazin de haine

George Simion provine dintr-o familie de condiție modestă, iar primii ani din viață i-a petrecut în județul Vrancea. El a povestit că, după ce a venit în București, visul lui era să meargă la McDonalds. Din păcate, părinții nu dispuneau de suficienți bani pentru a i-l îndeplini. Așa că a trebuit să facă economii timp de o lună.

Am copilărit și cu sora, o iubesc mult, vă dați seama. Sper să nu aibă multe greutăți din cauza carierei mele politice… Pe amândoi ne duceau părinții, dar mai mult mătușa, ne duceau la mare, vara. Am fost cu sora mea când s-a deschis primul McDonalds în București, nu am mers și cu mama și cu tata, pentru că era scump la McDonalds. Eram o familie medie, și mama, și tata, economiști, dar nu câștigau suficient. Așa că am făcut economii toată luna și ne-a dus doar tata la McDonalds să ne cumpere, nu știu, hamburger și plăcintă de mere”, a povestit George Simion la podcastul Altceva, realizat de Adrian Artene.

Liderul AUR spune că, la fel ca toți tinerii din acea perioadă, ajunsese să fie fascinat de produsele occidentale, din cauza restricțiilor cu care se confruntaseră în perioada comunistă, când nu avea acces la astfel de lucruri.

”Am crescut mult de atunci ca și societate, nu ni se mai pare o Coca-Cola sau un hamburger sunt ceva deosebit, ba din contră, vedem că nu au tocmai efecte bune pentru sănătate.

Dar probabil că fusesem ținuți ca și societate… mie mi-e greu să vorbesc, sunt născut în 1986, dar probabil fusesm ținuți fără acces la unele chestiuni care ar fi trebuit să reprezinte Occidentul”, a mai povestit George Simion.

Liderul AUR, George Simion, a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, unde a dat câteva detalii despre viața sa înainte de a intra în politică. Acesta spune că este un om care pune pasiune în tot ceea ce face și că de-a lungul timpului a avut mai multe joburi, inclusiv o afacere.

George Simion își amintește că primii bani pe care i-a câștigat proveneau dintr-un magazin de haine pe care l-a deschis după ce a terminat facultatea.

El mai spune că dacă nu ar fi fost politica si activismul am putea pune semnul egal între George Simion si pasiune.

Întotdeauna mi-am dorit să fac lucrurile cu pasiune. Mă mai acuză unii că ”nu a lucrat o zi în viata lui”. Eu după facultate si masterat m-am angajat, am avut permanent carte de muncă, am fost angajat, ba chiar am avut și firma mea. După liceu mă gândeam ce frumos ar fi să am propriul meu magazin de haine, propriul meu centru de negoț. Am avut un magazin pe Calea Moșilor. Era profitabil pe internet. Pe succesiunea de controale din partea statului, mă enervau și mă stresau atât de tatre și erau niste prostii, tricouri, bluze. M-a făcut să renunț la el, dar mi-am dat seama că vreau mai mult și vreau altceva. Eu am făcut întotdeauna ceva, nu am suportat să stau degeaba, să nu fiu implicat. De asta spun că orice aș fi făcut, aș fi făcut cu pasiune”, afirmă liderul AUR.

Ce se întâmplă în căsnicia lui George Simion. Liderul AUR a dat cărțile pe față, la aproape un an de zile de la nunta cu Ilinca

George Simion a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București în 2005. Ulterior, a urmat cursurile Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București și a absolvit masterul cu specializarea „Crimele comunismului‟.

Este autorul cărții „Blocați în labirint”, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi. Alături de Claudiu Târziu, George Simion a fost co-președinte al partidului AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) de la înființare. În urma congresului AUR din 27 martie 2022, George Simion este ales ca unic președinte al partidului.

EXCLUSIV George Simion aruncă bomba despre Prezidenţialele din 2024: între ce candidaţi se va duce bătălia şi pe cine va miza AUR

George Simion:  „Dac-aș fi pentru o zi președinte, v-aș amaneta pe toți și nu m-ați prinde” 

George Simion a povestit și cum a fost adolescența sa. În timpul școlii învăța foarte bine și era mare fan Paraziții. „Premiant, tocilar. Eram primul la învățătură. Poezii nu prea am memorat (…) M-am dus ulterior la unul dintre cele mai bune licee din București, la ‘Gheorghe Lazăr’, care nu mi-a plăcut, pentru că am optat la filologie – nici nu am făcut carte atât de mult.

Era perioada în care căutam mai mult anturaje, eram doar trei băieți în clasă, am căutat să găsesc concerte de muzică, meciuri de fotbal, alte anturaje. În momentul acela, cu cei din grupul de prieteni, mergeam la concerte de muzică rock (…) și de hip-hop – aveam toate casetele de la Paraziții (…)

Cu siguranță mă simt de multe ori în Parlament ca-n melodia ‘Dac-aș fi pentru o zi președinte’. Parcă așa e actuala clasă politică: ‘dac-aș fi pentru o zi președinte, v-aș amaneta pe toți și nu m-ați prinde’.