George Simion a răbufnit după ce a fost filat de jandarmi: ”Nu este corect ca adversarii noștri politici să facă operațiuni de filaj. Nu am nimic de ascuns”

Președintele AUR, George Simion, a dezvăluit vineri, la România TV, că adversarii săi politici se folosesc de instituțiile aflate în subordinea Ministerului de Interne pentru al spiona.

20 ian. 2023, 16:48
George Simion a răbufnit după ce a fost filat de jandarmi: ”Nu este corect ca adversarii noștri politici să facă operațiuni de filaj. Nu am nimic de ascuns”
George Simion a răbufnit după ce a fost filat de jandarmi

George Simion a răbufnit după ce a fost filat de jandarmi. Liderul AUR a spus că fost urmărit joi de o mașină a jandarmeriei în timp ce se deplasa de la Sebeș la Moneasa.

Citește și VIDEO: George Simion susține că este filat de Poliție și Securitate. Liderul AUR a chestionat doi agenți: „E poliție politică!”

George Simion a răbufnit după ce a fost filat de jandarmi

George Simion spune că jandarmii nu au nicio vină și că ei au executat doar ordinele primite.

”Știm cine erau acei oameni, o mașină a jandarmeriei alături de alte forțe de ordine, cât timp am avut la Sebeș, în Arad, o manifestare politică și am vorbit cu localnicii, au fost aproximativ 150 de participanți acolo au stat afară. Când m-am deplasat către o discuție privată pe care urma să o am la Moneasa, tot în Arad, la 20 de kilometri distanță, mașina din spatele meu mi-a spus 500 de metri a mers constant după noi mașina de jandarmerie. Săracii jandarmi de ieri nu au nicio vină, așa au primit ordin. Monitorizați-l, urmăriți-l pe Simion”, a declarat George Simion, la România TV.

Întrebat cine a dat ordinul ca el să fie urmărit, George Simion a răspuns:” Toate aceste structuri Doi și un Sfert, Jandarmerie, Poliție, țin de Ministerul Afacerilor Interne, de adversarii noștri politici. Nu este corect ca adversarii noștri politici să facă operațiuni de filaj, de urmărire, de intimidare, folosind resurse administrative pentru că după toate standardele, chestiunea asta se încadrează la poliție politică. Nu e normal să îți urmărești un adversar politic folosind resursele statului român. Acum că eu sunt urmărit, nu mă deranjează, nu am nimic de ascuns, să analizeze ce vor ei. Însă, atâta timp cât suntem pe un teren politic, chipurile democratic toți acești responsabili care ocupă astăzi funcțiile de ordine din România ar trebui să renunțe la abuzuri, ori eu am fost supus la un abuz dovedit în luna septembrie când pregăteam protestul din Piața Victoriei.”

Liderul AUR a filmat joi un echipaj din MAI, care se afla în urma sa. Mai mult, deputatul a intrat în conversație cu cei doi agenți.

„Eu grijă de siguranța mea, mă urmăresc. Acum o săptămână, când m-am dus la Sebeș, Alba, l-au sunat pe proprietarul hotelului unde mă cazam, cu două zile înainte înainte de protest. ‘Vine Simion la voi, ce face?’

Domnu’ Bode (n.r. – ministrul PNL de la Interne), ia-ți Doi Și-un Sfertul (UM0215) de pe mine, ia-ți Poliția, Jandarmeria! Sunt președinte de partid, nu ai voie să faci așa ceva. E poliție politică, ești informat de locațiile unde merg. Pe lângă mașinile astea de poliție, de jandarmerie, mai sunt interceptat telefonic.

Mă simt ca un criminal și nu sunt. Am făcut un partid politic și luptăm democratic cu celelalte forțe, iar forțele de guvernare folosesc resursele adminsitrative ca să vadă pe unde mă învârt eu”, a comentat George Simion.

Citește și EXCLUSIV| George Simion, dezvăluiri scandaloase despre jaful pădurilor din România: ”Fură cu legea în mână pentru că avem legiuitori slabi”