Victoraș Micula, trimis în judecată într-un nou dosar penal. A tras cu pușca în plină stradă

Micula JR are un nou dosar penal! Milionarul a fost trimis în judecată pentru că a tras cu o pușcă de asalt semiautomată pe șoșeaua de centură, cu gloanțe reale.

05 mai 2021, 12:04
Victoraș Micula, trimis în judecată într-un nou dosar penal. A tras cu pușca în plină stradă

Victoraș Micula, trimis în judecată într-un nou dosar penal. Detalii din noul proces penal deschis milionarului Victor Micula. Procurorii susțin că, într-o singură lună, și-a cumpărat 10 arme letale printr-un interpus. Mai mult decât atât, procurorii cer din nou să fie arestat, din cauza numărului mare de fapte comise şi a gravităţii acestora.

Ziua de 13 aprilie a fost una plină de ghinion pentru Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, a fost trimis în judecată pentru a doua oară în mai puțin de șase luni. Acesta este acuzat de săvârșirea a 31 de infracțiuni, 18 privind fapte de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și 13 de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform EBIHOREANUL,  ancheta în acest dosar a pornit după o celebră înregistrare postată pe Facebook în primăvara anului 2019, în care Micula apare participând la o cursă nebună de maşini pe străzile Oradiei, alături de mai multe persoane. Aceștia s-au filmat făcând drifturi și mergând cu 220 km/h pe centura orașului Oradea.

Citește și:  Înregistrare şocantă. Directorul unui spital din Vâlcea, către o angajată: „Îți dau una în ochelari, îți zboară fața. Pe fie-ta o dau la albanezi, să ţi-o f…”

Victoraș Micula, trimis în judecată într-un nou dosar penal

În timpul cercetărilor domeniul Micula a fost percheziționat în două rânduri: pe 5 martie 2019, de către polițiștii Serviciului Arme Bihor, și pe 6 iunie, într-on operațiune a poliţiştilor Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor. Însă, acuzațiile la adresa milioanarului au ieșit la iveală abia acum, când a fost trimis în judecată. Se pare că Victor Micula a mințit cu privire la episodul cursei de mașini, iar pușca airsoft pe care a predat-o Poliției nu a fost cea cu care a tras pe centura orașului.

În realitate, milionarul s-a „jucat” în acea noapte cu o puşcă letală semiautomată, „marca UM Sadu (WUM), de calibrul 7,62×39 mm”. Arma  îi aparţinea unui vânător cu metehne de braconier, faţă de care cercetările continuă într-un dosar separat, pentru că a încredințat o armă letală unei persoane care nu avea drept să o utilizeze. Anchetatorii au găsit până şi magazinul din centrul oraşului de unde Micula a cumpărat ulterior puşca de jucărie, având dovezile tranzacţiei, inclusiv „factura emisă de comerciant”

Citește și: Accident înfiorător în Tulcea, provocat de un şofer beat. O tânără de 19 ani a murit, iar alţi patru oameni au fost răniţi