George Simion, acuzaţii grave înainte de moţiune. „Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită, să ne cumpere la bucată. Nu suntem de vânzare”

Deputatul George Simion a anunţat că AUR va reclama PNL la DNA, acuzându-i pe liberali că au încercat să cumpere parlamentarii Alianţei "la bucată", pentru a-i convinge să nu voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. De cealaltă parte, senatorul PNL Monica Anisie a respins toate acuzaţiile.

04 oct. 2021, 15:00
George Simion, acuzaţii grave înainte de moţiune. „Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită, să ne cumpere la bucată. Nu suntem de vânzare”

George Simion i-a acuzat pe liberali că au încercat să le ofere mită funcții publice pentru ca parlamentarii AUR să nu meargă la votul pe moțiunea de cenzură. În consecinţă, copreşedintele AUR a anunţat că va fi depusă o plângere la DNA.

„Nu au încercat să negocieze cu noi. Cei de PNL au încercat să ne cumpere la bucată. Au încercat să ne mituiască. Am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi după aceea o să facem cunoscută românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită”, a spus George Simion.

Citeşte şi: Ludovic Orban, ironii la adresa lui Klaus Iohannis: „Ar fi tupeu maxim să vii cu Florin Cîţu!”

Întrebat cu ce ar fi încercat liberalii să-i mituiască pe parlamentarii AUR, Simion a afirmat că s-ar fi oferit „funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi”.

„Au încercat practic să ne cumpere pentru ca parlamentarii AUR să nu fie prezenți la votarea moţiunii.

Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toţii la votarea moţiunii. Nu suntem de vânzare. Nu trădăm! O să facem publice toate aceste detalii pentru că nu facem declaraţii populiste.

Sunt parlamentari ai PNL care ne invitau să vorbim personal cu Florin Cîţu. Nu e posibil corupţie la nivel înalt.

Să vedem ce fac procurorii. Avem înregistrări audio-video, vom da astăzi presei, am depus solicitare la DNA”, a mai spus George Simion.

De cealaltă parte, senatorul PNL Monica Anisie a declarat ca reacție la acuzațiile lui George Simion că „eu, personal, și colegii mei de la Senat nu am făcut așa ceva”.

„Nu există aceste fapte despre care vorbește dl Simion”, a fost replica Monicăi Anisie, la Antena3, precizând că ea și colegii săi din Senat nu au negociat cu parlamentarii de la AUR, conform Ştiripersurse.

Citeşte şi: Florin Cîțu îi spulberă pe useriști: Miniștrii USR recunosc că sunt incompetenți dacă votează moțiunea PSD. Guvernarea cu ei, imposibilă!