George Simion (AUR), despre aplicarea de noi restricţii pentru valul patru al pandemiei. „Ne îngrijorează declaraţiile lui Klaus Iohannis. Am văzut cifre modificate din pix în funcţie de interesele politice”

George Simion, copreşedintele AUR, a criticat în termeni duri posibilitatea ca profesorii şi medicii să fie vaccinaţi obligatoriu împotriva COVID-19. De asemenea, deputatul susţine că interzicerea accesului studenţilor nevaccinaţi la cursurile universităţilor reprezintă o discriminare.

04 aug. 2021, 18:00
George Simion (AUR), despre aplicarea de noi restricţii pentru valul patru al pandemiei. „Ne îngrijorează declaraţiile lui Klaus Iohannis. Am văzut cifre modificate din pix în funcţie de interesele politice”

George Simion (AUR) a comentat, în direct la România TV, declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis în care a mărturisit că nu are încredere.

„Nu prea putem să avem încredere în preşedintele Klaus Iohannis şi în cifrele care ne vor fi prezentate din septembrie încolo. Am văzut în ultimul an şi jumătate aceste cifre modificate din pix în funcţie de interesele politice.

Ne îngrijorează declaraţiile lui Klaus Iohannis care nu a răspuns fără echivoc unei chestiuni legate de obligativitatea vaccinării cadrelor medicale, a profesorilor. Avem o problemă cu studenţii. Din 1 octombrie încep universităţile şi primim semnale de la mulţi studenţi că nu vor fi primiţi la ore.

Universităţile nu au autonomie peste Constituţia acestei ţări. Nu pot lua măsuri discriminatorii, după cum a spus şi preşedintele ţării. Nu pot să-i lase acasă pe studenţii care nu sunt vaccinaţi să asiste la cursuri. E o discriminare vizibilă!”, a declarat George Simion, la România TV.

Deputatul AUR a cerut Universităţii Babeş Bolyai din Cluj „să reconsidere măsurile” prin care ar permite accesul fizic la cursuri doar studenţilor vaccinaţi.

„Studenţii, majoritatea au o vârstă între 19 şi 23-24 de ani. Nu sunt în categoriile de risc şi nu trebuie obligaţi să se vaccineze cu acest vaccin care nu a dus la oprirea răspândirii virusului. La adolescenţi şi la studenţi, rata de îmbolnăvire este 0 statistic. Împrăştierea se face şi de către cei vaccinaţi şi de cei nevaccinaţi”, a mai spus George Simion.

George Simion (AUR) se opune noilor tipuri de buletine în care sexul e înlocuit cu gen. „AUR se opune acestei ideologii de gen promovată de birocraţii de la Bruxelles”

Cât despre noul tip de buletin, George Simion a subliniat că autorităţile europene nu au cerut retragerea drapelului de pe acest document de identitate.

„În mod clar nu s-a cerut (din partea UE retragerea drapelului). Nu avem nicio problemă cu prezenţa steagului UE. E normal ca în cazul cărţilor de identitate din Franţa, Italia şi din Spania să avem steagul tricolor. S-a întâmplat şi pe maşinile de Poliţie. A fost îndepărtat tricolorul. Uşor-uşor vedem să această guvernare este ruşinată de tot ce înseamnă simboluri naţionale.

Genul în acest moment în Europa poate să fie binar, non binar, fluid, cei care nu mai înţeleg dacă sunt bărbaţi sau femei uitându-se la organele lor genitale. Vor pretinde că sunt persoane de pe Marte”, a mai spus George Simion.

Citeşte şi: Gabriela Firea critică dur scumpirea serviciilor esenţiale: „Somăm Guvernul să coboare în lumea reală şi să ia decizii de urgență prin care să-i ajute pe cei care nu mai pot să facă față scumpirilor”

Victor Ciutacu ironizează noile tipuri de cărţi de identitate. „Poate în seara asta mă culc bărbat şi mă scol femeie!”

Prezent la dezbaterea din studioul România TV, Victor Ciutacu a anunţat că România TV a cerut explicaţii suplimentare Ministerului de Interne despre noul tip de carte de identitate.

„Postul nostru de Televiziune a a întrebat ieri şi nu a primit răspuns de la Ministerul de Interne care sunt opţiunile din care poţi extrage la gen. N-am primit niciun răspuns. Tu deduci ce poate să fie. La circa 19 poţi spune ce opţiuni ai: bărbat, femeie, urs, broască ţestoasă… Stai un pic! Poate în seara asta mă culc bărbat şi mă scol femeie!

Poate să îmi explice şi mie Ministerul de Interne oficial care sunt variantele? Poate vreau să îmi scot un nou buletin şi vreau să mă declar ţestos”, a spus Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV.

George Simion a subliniat că „la nivel european, acceptarea a 60 până 100 de tipuri de genuri şi vreau să vă spun că informaţiile din cartea de identitate trebuie să ţină cont de realitatea obiectivă”.

„Nu suntem de acord. Suntem singurul partid care se opune acestei ideologii de gen promovată de birocraţii de la Bruxelles. Mai sunt şi alte state din Europa care se opun şi care sunt penalizate în momentul ăsta, precum Polonia, Slovenia şi Ungaria”, a mai spus deputatul AUR.

Citeşte şi: Clotilde Armand acuză din nou PNL de blat cu PSD în dosarul Romprest: Obstrucționează orice demers al Primăriei în Justiție