EXCLUSIV | George Simion (AUR): „Trebuie să oprească vaccinarea pentru copii. Medicii sunt înspăimântați”

George Simion, deputat AUR, a declarat, miercuri, în direct la România TV, că intenţia guvernanţilor de a obliga cadrele medicale să se vaccineze încalcă Constituţia. Mai mult, copreşedintele AUR se opune vaccinării copiilor, având în vedere că unele ţări din Europa au oprit acest demers.

21 iul. 2021, 22:46
EXCLUSIV | George Simion (AUR): „Trebuie să oprească vaccinarea pentru copii. Medicii sunt înspăimântați”

George Simion (AUR) a criticat în termeni duri posibilitatea ca vaccinarea anti-COVID să devină obligatorie, aşa cum s-a propus, de exemplu, în Franţa. Deputatul a mărturisit că nu s-a vaccinat împotriva noului coronavirus.

„Nu are voie Guvernul, nu este constituţional. E împotriva tuturor drepturilor elementare ale omului şi cu siguranţă ne vom opune, aşa cum ne-am opus. Suntem singura forţă politică care se împotriveşte vaccinării oligatorii.

În momentul acesta, eu ca cetăţean nevaccinat nu pun în pericol viaţa unui cetăţean vaccinat. Asta nu spune domnul Macron şi ciracii lui din România, Dan Barna şi Dacian Cioloş. Am văzut că domnul Cioloş a cedat presiunilor şi s-a vaccinat”, a declarat George Simion (AUR), în direct la România TV.

De asemenea, copreşedintele AUR a catalogat vaccinarea copiilor drept o „idioţenie”.

„AUR a fost primul partid care a denunţat această idioţenie de a vaccina copiii între 12 şi 16 ani. Statistic au o rată de mordibitate de 0. Nu e cazul. Au arătat cercetătorii canadieni şi americani.

Trebuie să oprească vaccinarea pentru copii, pentru că faci miocardită, pericardită. Există cazuri şi multe ţări din Europa au oprit vaccinarea pentru adolescenți”, a mai precizat George Simion.

Mai mult, deputatul AUR a contestat decizia Ministerului Sănătăţii care obligă cadrele medicale să-şi plătească testele pentru depistarea COVID-19 în cazul în care aleg să nu se vaccineze.

„Ne scriu foarte multe cadre medicale. Sunt înspăimântaţi de faptul că sunt obligaţi. Le-a spus ministrul Sănătăţii că din septembrie îşi plătesc singuri testele. Nu e un şantaj, îţi pierzi locul de muncă, pentru că nu îţi poţi plăti din trei în trei zile testul rapid”, a mai spus George Simion.

Citeşte şi: Doctorul Musta, despre pericolul valului patru: „Din păcate stăm rău la numărul persoanelor în vârstă, cu risc, care nu sunt vaccinate”

George Simion (AUR) cere eliminarea restricţiilor. „Sunt justificate doar pentru afacerile unora”

„Atâta timp cât sunt zile întregi în care nu am mai avut niciu mort de COVID, nu 60-80-100, din punctul nostru de vedere, restricţiile acestea sunt justificate doar pentru afacerile unora şi altora.

Fiecare are propriul interes. Noi am cerut ridicarea restricţiilor legate de participarea la protestele stradale. Atâta timp cât ai voie să faci evenimente cu 40.000 de participanţi şi protestele sunt limitate la 100, poţi să te gândeşti că domnul Cîţu nu vrea să existe proteste la adresa guvernanţilor. (…) Băieţii deştepţi care se descurcă să facă bani din orice au găsit o cale de a face bani şi din această pandemie”, a mai spus Simion.

De asemenea, copreşedintele AUR a criticat faptul că Guvernul a secretizat cifrele privind numărul de vaccinuri anti-COVID achiziţionate.

„Am fost primii care am denunţat ceea ce a spus fostul minitru de Finanţe. Am achiziţionat 120 de milioane de vaccinuri la o populaţie de sub 20 milioane, dintre care s-au vaccinat 4 milioane.

Premierul Cîţu singurul lucru pe care l-a spus în apărarea sa a fost că le-a comandat, nu le-a cumpărat. Dăm peste un miliard de euro pe vaccinuri. De ce secretizată informaţia? (…)

În România vedem de un an şi jumătate marea afacere numită pandemie”, a mai spus Simion.

Citeşte şi: Adina Alberts, despre vaccinarea obligatorie: „Există dovezi că nici nu avem cu ce să o facem, nu mai există eficiența care a fost inițial”