George Simion, copreşedintele AUR, ia apărarea arbitrului Colţescu în scandalul momentului din fotbal. „Ministrul de Externe a avut nişte poziţii greţoase. Nu poţi să abandonezi un român”

George Simion, copreşedintele AUR, i-a luat apărarea arbitrului Sebastian Colţescu, care a fost acuzat de rasism deoarece a folosit exprimarea "ăla negru" pentru a se referi la un antrenor de culoare al unei echipe de fotbal.

11 dec. 2020, 20:39
George Simion, copreşedintele AUR, ia apărarea arbitrului Colţescu în scandalul momentului din fotbal. „Ministrul de Externe a avut nişte poziţii greţoase. Nu poţi să abandonezi un român”

George Simion a vorbit despre scandalul momentului în fotbal în care arbitrul Sebastian Colţescu este acuzat de rasism.

„I-am luat apărarea arbitrului Colţescu şi am acuzat ministrul Tineretului şi ministrul de Externe care au avut nişte poziţii greţoase. Nu poţi să abandonezi un român şi să-l arunci în gura lupilor, el negreşind cu nimic.

I-au luat apărarea ungurii şi mulţi… A fost acuzat de către cine? De către un extremist, un fundamentalist islamist, că asta era respectivul fotbalist”, a declarat copreşedintele AUR, în emisiunea Marius Tucă Show de la Alephnews.

Citeşte şi: Ungurii, reacţie neaşteptată în scandalul de rasism provocat de Sebastian Colţescu! Ce au putut scrie despre român

La rândul său, Claudiu Târziu, celălalt copreşedinte al AUR, a afirmat că au fost votaţi de români pentru a intra în Parlament nu pentru că sunt la fel ca ceilalţi politicieni, ci „în răspăr cu tot sistemul”.

„Dacă noi vom încerca să facem o politică în conformitate cu corectitudinea politică şi cu existenţele ei, ştim că ăsta e un mare flagel la modă, nu vom ajunge prea departe. Oamenii nu ne-au votat pentru că noi suntem la fel ca ceilalţi politicieni, ci dimpotrivă, tocmai pentru că suntem în răspăr cu tot sistemul ăsta care, fiind el corect politic, nu s-a abţinut din a jefui ţara 31 de ani”, a afirmat Claudiu Târziu, conform sursei citate.

Citeşte şi: Radu Banciu, afirmaţii scandaloase după incidentele cu Sebastian Colţescu: „Nu e rasism! Mbappe e un analfabet, Neymar e un neisprăvit!”

Basaksehir a părăsit terenul în minutul 21 al meciului cu PSG, după ce arbitrul Sebastian Colțescu a folosit o expresie rasistă la adresa antrenorului secund al grupării turce, Pierre Webo.

Sebastian Colţescu riscă sancţiuni dure din partea UEFA. Uniunea Europeană de Fotbal a confirmat, marţi seara, că meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, din Grupa H a Ligii Campionilor, suspendat în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza remarcilor rasiste ale arbitrului de rezervă român Sebastian Colţescu.

Citeşte şi: Scandal uriaş în Liga Campionilor, din cauza arbitrilor români! Sebastian Colţescu l-a făcut „negru” pe unul dintre fotbalişti! Jucătorii au ieşit de pe teren!