George Simion, cu mâna-ntinsă la Becali în campanie: „Dacă am primi banii de la domnul Becali, i-am da înapoi de la stat”

Liderul AUR a spus că domnul Neamțu i-a cerut bani lui Gigi Becali şi că el s-a dus să se vadă cu călugării pe care îi are.

14 mai 2024, 21:30
George Simion, cu mâna-ntinsă la Becali în campanie: „Dacă am primi banii de la domnul Becali, i-am da înapoi de la stat”
George Simion, cu „milogeala” la palatul lui Gigi Becali. Ce sumă i-a cerut milionarului pentru campania electorală AUR

Liderul AUR, George Simion, a vorbit, la Euronews Romania, despre situația financiară a partidului după ce a mers împreună cu Mihai Neamțu la Gigi Becali pentru a-i cere bai pentru campania electorală.

„I-a cerut domnul Neamțu lui Gigi Becali. Eu m-am dus să văd călugării pe care îi are. S-a orientat mult spre zona spirituală. Știu că a dat PSD-ului 500.000 de euro. Acum nu se mai poate da.

George Simion continuă campania de testare a membrilor AUR cu detectorul de minciuni: ”Tăiem rapid cel mai mic semn de cangrenă ca să nu se infecteze tot partidul”

Dintr-o cotizație de 100 de lei nu poți să cumperi nici măcar un minut de spoturi la televiziunile comerciale. Eu sunt în platou acum fără bani.

Dacă domnul Mihai Neamțu nu va găsi să se împrumute, nu va merge la TV. Dacă noi am primit 10 milioane de euro din subvenția de la stat, vă dați seama cât primesc competitorii noștri. Campania electorală a AUR costă 3-4 milioane de euro. Noi am strâns 2,5 milioane de euro.

Dacă ar primi banii de la domnul Becali, i-am da înapoi de la stat. Dacă nu asigurăm vizibilitate, oamenii vor merge pe ceea ce cunosc. Lipsa de bani ne va afecta electoral

Ce am văzut în acești 3 ani si jumătate este că sondajele nu sunt reale, sunt cumpărate pentru a manipula opinia publică”, a spus George Simion.

George Simion, cu „milogeala” la palatul lui Gigi Becali. Ce sumă i-a cerut milionarului pentru campania electorală AUR

Gigi Becali a fost vizitat de George Simion, liderul partidului AUR, și de Mihail Neamțu, candidat AUR la alegerile europarlamentare. Latifundiarul a explicat, ulterior, care a fost scopul vizitei celor doi, mai ales în contextul începerii campaniei electorale.

Citește și: AUR declanșează operațiunea ”detectorul de minciuni”. George Simion s-a testat cu poligraful pentru a demonstra că nu este ”omul rușilor”

Controversatul politician George Simion, membru cofondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”, principalele formațiuni ultras care sprijină echipa națională a României, a venit azi la palatul din Pipera al lui Gigi Becali, în timp ce omul de afaceri negocia cu reprezentanții lui Al Duhail transferul lui Florinel Coman.

La ieșirea din reședința de lux, Gigi Becali a venit alături de George Simion și Mihail Neamțu și a oferit câteva declarații, explicând întâlnirea cu cei doi. El a dezvăluit că a ajutat financiar și PSD, în campania electorală pentru Primăria Capitalei.

„George Simion a vrut să-i cunoască pe părinții mei de la Mănăstirea Comanca. Se cunoștea cu unul dintre ei și i-a spus că e aici, așa că a zis că vrea să-i vadă. Și să vedem dacă-i dau o mână de ajutor lui Neamțu, că el candidează la europarlamentare. Dar nu mai cred că e timp. E campania deja începută și nu se poate. Dacă venea mai devreme, împrumutam partidul cu 500.000 de euro, așa cum am făcut-o și cu PSD (n.r- partid din partea căruia Gabriela Firea, fina lui, candidează la Primăria Capitalei), iar PSD dădea banii. Împrumutam și AUR și după aceea îi dădea înapoi.

Să vedem o formulă, poate-l împrumut pe Neamțu și să finanțeze el campania. Dar să vedem dacă e legal. Eu am făcut pușcărie, așa că suflu și în iaurt. Să vadă dacă e lege care să mă apere, să fiu apărat de un miliard de legi. Și fac și public, să vină procurorul sau milițianul să-mi spună că nu e bine. Eu anunț tot. Am făcut pușcărie degeaba. Ajunge cu mizeriile făcute! Eu nu fac nimic ascuns, nimic penal! Eu spun tot acum. Vina mea, la schimbul de terenuri, e că am negociat să mă îmbogățesc. Îmi fură mașina și fac pușcărie că mi-am recuperat mașina și am dat cafea și băutură hoților. Becali la pușcărie, hoții se plimbau liberi.

Am dat bani să se joace un meci corect, am făcut pușcărie. Bă nebunule, am dat să se joace corect!! Așa că mi-e frică. Toată ziua Talpan îmi face dosare, nici nu mă mai duc la instanță. Toată ziua am doar procese cu Talpan. Procese, procese, procese. Cere 30-40-50.000 de euro. M-a săturat. Lasă-mă, mă! Le-am aruncat. Nu mă mai duc, să vadă judecătorii că e «tralatichi». Acum o să-mi ceară 50.000 de euro că am zis «tralatichi»”, a spus Gigi Becali, potrivit gsp.ro.

În august 2022, liderul partidului AUR s-a căsătorit, iar Gigi Becali i-a făcut un cadou impresionant, semn că legătura dintre cei doi nu este chiar nouă.

„Eu am dat brânza, care costă vreo 20.000 de euro. Omul face totul pe față, primește cadou de nuntă brânză, primește cadou de nuntă berbecuț. Păi, ăștia sunt invidioși pe dragoste. Vorbeam cu cineva că domne, o să fie președinte. Și ce, am eu nevoie de președinte? N-am nevoie de nimic, dar i-am dat din dragoste, i-am dat aproape 20.000 de euro din dragoste. Și nu am nevoie de el și nici nu m-am dus la nuntă și tot am dat. A vrut să mă pună și naș și eu i-am zis că nu mai merg la nuntă.

«Tu trebuie să ai nași care să vină la nuntă, la masă. Eu la masă nu mai merg, eu de distracții fug, nu mă mai interesează». Omul ăsta a făcut o nuntă și a gândit așa, eu zic că a făcut foarte bine, el a făcut totul cu dragoste, zic eu. Că după aia sunt anumite consecințe și că va câștiga politic poate s-a gândit și puțin la asta. S-a gândit și la asta, că e normal să te gândești”, a declarat Gigi Becali atunci.

Citește și: EXCLUSIV Cum explică Gigi Becali milostenia față de oamenii străzii: „Dacă îi dau 100 de lei, din banii ăştia îşi ia şi substanţe interzise, dar şi mâncare. Bucuria pe care o trăieşte el când îi dau, mi-o dă mie Hristos”

George Simion a declarat că este interzis în Ucraina din cauza participării la o comemorare a unui masacru efectuat de sovietici în Lunca în 2021, unde a afirmat că autoritățile de la Kiev să își asume ce a fost atunci, având din vedere că erau parte a Uniunii Sovietice.

 

În ceea ce privește acuzațiile de întâlnire cu agenți FSB, Simion le respinge, afirmând că acestea sunt fabricate de adversarii săi politici din România și Republica Moldova.

De asemenea, el neagă că ar fi avut o întâlnire în 2012 la Cernăuți, afirmând că nu înțelege acuzațiile formulate împotriva sa în acest sens.

”Sunt interzis în Ucraina pentru că în 2021 am fost la o comemorare a unui masacru făcut de sovietici la Lunca, sunt două mari tragedii pentru neamul românesc și am luat cuvântul la acea manifestare și am spus că e cazul ca autoritățile de la Kiev să își asume ce a fost atunci pentru că a fost un alt stat, era o uniune, Uniunea Sovietică, un imperiu care a făcut acele crime.

Nu m-am întâlnit cu niciun agent FSB, e o fabricație venită din partea unor adversari politici din România și din Republica Moldova, nu am avut genul acesta de conexiuni. Am știut cu cine am vorbit tot timpul. Și când am fost la Cernăuți am fost acuzat că am avut această întâlnire, în 2012. N-am înțeles nimic din ce zice domnul Recean, în momentul în care am fost interzis de Dodon, nu avea nimeni în cap așa ceva, e departe domnul Recean de așa ceva.

El spune că acolo există o țară, Republica Moldova. Eu mă număr printre acei cetățeni ai lumii libere care nu consideră Republica Moldova o țară, ci o consideră un stat. Considerăm că avem două state românești pe un mal și pe celălalt al Prutului și singura cale de a asigura securitate, protecție a Republicii Moldova, e prin unirea cu România, ori domnul Recean, nu va mai fi premier în țara din imaginația lui. Eu nu am fost în Cernăuți în 2012.”, a declarat George Simion.