George Simion, despre candidatura sa la alegerile prezidențiale: „Cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României”

George Simion, liderul AUR, a recunoscut că partidul său este în precampanie pentru alegerile prezidențiale din 2024.

25 ian. 2022, 08:10
George Simion, despre candidatura sa la alegerile prezidențiale: „Cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României”

George Simion s-a arătat convins de faptul că AUR va ajunge în turul doi și va avea șanse seriose să dea următorul președinte.

„Cu siguranță AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidențiale cu al său candidat. Și eu cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României. Cine va fi candidatul din partea AUR vom vedea. Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil.

Eu am mai spus în spațiul public de nenumărate ori: ne-am bucura în identificarea candidatului comun pe care trebuie să-l aibă forțele patriotice să-l luăm în calcul și pe președintele Academiei, Ioan Aurel Pop. Dar, mă bucur că de azi începând domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele partidului, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice”, a declarat George Simion la Antena3.

Întrebat dacă vrea să candideze, George Simion a răspuns negativ. precizând că sunt alți oameni capabili în AUR care ar fi potriviți pentru această funcție.

„Nu! Eu am 35 de ani, am tot timpul înainte. Cred că sunt oameni mult mai capabili – eu trebuie să mă pregătesc pentru viitor, pentru viitoarele funcții. Nu țintesc pentru mine să ocup anumite scaune. Sunt oameni cu experiență în viață care au ocupat funcții înalte a instituții internaționale, care pot să reprezinte AUR și să ducă partidul ca primă forță politică și să câștige pentru noi alegerile prezidențiale Ce va fi vom vedea”.

Citește și EXCLUSIV George Simion se implică în scandalul grevei de la STB: „Noi ne implicăm în rezolvarea conflictului, pentru că avem în Bucureşti o clasă politică impotentă”

Citește și EXCLUSIV George Simion nu crede în forţa armată a României: „Din păcate, generaţiile tinere sunt formate din nişte copii cu freze ciudate şi cu gleznele subţiri şi goale. Trebuie să fim apăraţi de NATO”