George Simion, anunţ oficial despre prezidenţiale: Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate candidatura

Liderul AUR a menţionat că ”sunt primele alegeri prezidenţiale pe care le are în faţă ca om politic şi este curios cum se vor desfăşura”.

07 feb. 2023, 21:06
George Simion, anunţ oficial despre prezidenţiale: Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate candidatura

Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în totalitate, pentru că nu ştie în ce formulă se va candida în 2024, dacă vor intra în cursă preşedinţii partidelor sau parsonalităţi, o decizie urmând a fi luată după alegerile europarlamentare.

Vasile Dîncu: „Preşedintele PSD Marcel Ciolacu are şanse să câştige alegerile prezidenţiale”

George Simion a declarat despre o candidatură la alegerile prezidenţiale că ”depinde de mulţi factori”. ”Nu aş putea să vă dau un răspuns. Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate, pentru că nu ştim în ce formulă se va candida în 2024, dacă vor candida preşedinţii de partid pentru a potenţa partidele, sau personalităţi. (..) Noi vom lua o decizie după alegerile europarlamentare, când vom avea  radiografie exactă”, a spus liderul AUR.

Politologul Cristian Pîrvulescu: „PNL nu are un candidat sigur pentru prezidenţiale, deocamdată are un candidat formal”
Simion a menţionat că ”sunt primele alegeri prezidenţiale pe care le are în faţă ca om politic şi este curios cum se vor desfăşura”. El a mai spus că în mod sigur candidatul AUR la alegerile prezidenţiale va avea acest stigmat al ”unui nou Vadim”. ”Este jocul pe care PSD şi-l doreşte, să joace acelaşi scenariu ca şi cu Vadim, suntem conştienţi dar sperăm ca România să nu îl aleagă în continuare pe Iliescu”, a comentat el.

”Suntem extremişti doar în mintea unor adversari politici care vor să ne pună undeva la colţ şi să ne ducă în turul doi de scrutin şi să ne folosească”, a mai arătat Simion.

2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României în condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi an, pentru prima dată în istorie, atât alegeri parlamentare şi europarlamentare, cât şi alegeri locale, dar şi alegeri prezidenţiale.

Posibilii candidaţi la presedinţia României în 2024

În mod normal, alegerile prezidenţiale din 2024 ar urma să aibă loc spre sfârşitul anului respectiv, adică în luna noiembrie sau chiar în luna decembrie a anului viitor. După ce a câştigat alegerile prezidenţiale din 2014 şi din 2019, Klaus Iohannis, actualul preşedinte al României, nu mai are dreptul să candideze şi la alegerile prezidenţiale din 2024.

În aceste condiţii, calculele sunt extrem de alambicate pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Specialiştii susţin că este foarte posibil ca, după 20 de ani, să avem un preşedinte care să fie susţinut de Partidul Social Democrat. Acest lucru nu s-a mai întâmplat de când Ion Iliescu şi-a încheiat ultimul mandat ca preşedinte al României.

Totuşi, la prima vedere, Partidul Social Democrat nu pare că şi-a găsit, încă, alesul pentru alegerile prezidenţiale, existând informaţii conform cărora PSD ar urma să susţină, de fapt, o eventuală candidatură a lui Mircea Geoană, actual secretar general-adjunct al NATO.

Pe de altă parte, nici reprezentanţii Partidului Naţional Liberal nu par că şi-au găsit, încă, alesul potrivit pentru alegerile prezidenţiale, toţi ochii fiind aţintiţi, momentan, către prestaţia avută de actualul premier, Nicolae Ciucă.

Alte nume vehiculate pentru alegerile prezidenţiale 2024 sunt cele ale unor politicieni precum Dan Motreanu, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Cătălin Drulă, Dacian Cioloş sau George Simion. Singurul candidat asumat deja pentru alegerile prezidenţiale 2024 este Ludovic Orban, liderul Forţei Dreptei.

Liderul AUR spune că a strâns 7 milioane de euro în conturile partidului, din subvenţia de la stat: Am vrut să construim un spital, nu ne-au lăsat, lansăm o caravană medicală, din luna mai, cu voluntari medici şi asistenţi

Liderul AUR, George Simion a declarat marţi în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, că au strâns 7 milioane de euro în conturile partidului, din subvenţia de la stat şi că au vrut să construiască un spital, dar li s-a spus că nu este legal, astfel că vor lansa o caravană medicală, începând din luna mai, cu voluntari medici şi asistenţi.

”Până în momentul de faţă avem 7 milioane dec euro de la stat, cred o să ajungem la 10 milioane de euro, e o mică bucăţică din ce primesc partidele, pentru că ia din ponderea participării la alegeri, noi la locale nu am participat”, a spus George Simion, precizând că PSD ajunge la 50 sau 60 de milioane de euro bani luaţi pe subvenţie, în ultimii doi ani.

Liderul AUR a spus că au vrut să facă un spital din bani şi nu au folosit nicun ban. ”Avem 7 milioane de euro în cont, au fost presiuni mari din partea unor membri de partid, filiale, unii nu au înleles şi nu mai sunt acum în partid. (..)  Am făcut o promisiune, nu ne-au lăsat să construim un spital. Vrem să facem o caravană medicală, ne vom duce, vom da pliante şi vom lua voluntari medici, asistente, şi vom porni din luna mai. Am găsit să achiziţionăm aceste camioane la Baia Mare un producător român”, a spus Simion.