EXCLUSIV George Simion: „Grupuri apropiate de Cotroceni ne solicită constant favoruri, dar cei 43 de spartani AUR din Parlament se comportă cu golanii ca nişte golani, cu gentlemenii ca nişte gentlemeni”

George Simion, liderul AUR a comentat, în emisiunea Punctul culminant, cele mai recente evenimente de pe scena politică. Simion este optimist că PSD-ul va reveni la sentimente mai bune şi va vota marţi moţiunea USR-AUR, astfel încât Florin Cîţu să nu mai fie prim-ministru începând de marţi.

09 sept. 2021, 22:46
EXCLUSIV George Simion: „Grupuri apropiate de Cotroceni ne solicită constant favoruri, dar cei 43 de spartani AUR din Parlament se comportă cu golanii ca nişte golani, cu gentlemenii ca nişte gentlemeni”

George Simion şi-a exprimat speranţa, în emisiunea moderată de Victor Ciutacu de la România TV, că liderii PSD se vor răzgândi până marţi şi vor vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Liderul AUR este convins că mersul la biserică şi spiritul lui Avram Iancu pe care-l sărbătorim pe 10 septembrie vor avea o influenţă pozitivă asupra liderilor PSD.

Chiar dacă până acum ne-au condus tot felul de personaje, noi nu o să-i lăsăm să mai ocupe scaune care nu-s ale lor. Marţi am propus preşedinţilor celor două camere să dezbată şi să voteze moţiunea de cenzură, să fie şi PSD prezent, să voteze pentru şi să scăpăm de Florin Cîţu marţi.

Am văzut că actuala conducere PSD s-a răzgândit de mai multe ori în ultimele două săptămâni legat de abordarea moţiunii, legat de criza politică, e posibil să se răzgândească până marţi. Duminică este zi de mers la biserică, ne rugăm, mâine, de 10 septembrie, îl sărbătorim pe Avram Iancu şi acesta spunea că noi nu luptăm pentru jucării. Noi asta facem, nu luptăm pentru mize mici. Florin Cîţu trebuie să plece şi să ajungem, aşa cum a propus PSD, la alegeri anticipate.

Poate presiunea din partea membrilor PSD care vor să-l vadă pe Cîţu plecat îl poate determina pe domnul Ciolacu să se răzgândească, pe domnul Grindeanu, pe Vasile Dâncu. I-am văzut în Parlament cam gânditori. Noaptea e un sfetnic bun. Sper să nu fie cazul unei viitori minorităţi care să ne conducă, PNL-ul, susţinut de o majoritate de partidul care a ieşit pe primul loc la alegeri, PSD-ul.

Citeste si Dan Barna, ironie la adresa lui Florin Cîţu: „Poate şi eu mă visez noaptea Superman, dar dimineaţa mă trezesc”

Mâine, la prima oră, voi vorbi cu Ciolacu, sper ca PSD să se răzgândească şi marti să scăpăm de Cîţu. Este strict în votul celor de la PSD dacă de marţi încolo Cîţu va mai fi sau nu prim-ministru.

Noi nu ne implicăm în lupta din PNL, dar să rămână Cîţu prim-ministru nu e un lucru bun pentru români„, a declarat George Simion.

George Simion a precizat, totodată, că grupuri apropiate de Cotroceni au venit cu diverse propuneri pe lângă parlamentarii AUR, astfel încât formaţiunea să renunţe la moţiune.

Ni s-au solicitat favoruri de către grupuri apropiate de Cotroceni, însă parlamentarii noştri s-au dovedit a fi verticali şi au respins diferitele propuneri, unele mai pe faţă, altele mai ascunse. Cred că se fac în continuare, însă avem 43 de spartani care ştiu să se comporte cu golanii ca nişte golani, iar când trebuie să se comporte ca nişte gentlemeni să o facă. Sunt mândru de faptul că parlamentarii AUR nu s-au lăsat cumpăraţi sau seduşi cu diferite sinecuri. AUR merge până la capăt. E momentul ca cineva pe scena politică să dea dovada de bărbăţie. Am încredere în parlamentarii AUR„, a conchis liderul AUR.

Citeste si Marcel Ciolacu e convins că PNL se va împăca cu USR-PLUS: „E greu să plece câinele de la măcelărie sau de la grătar. O să accepte mai puțină carne pe os”


loading...
Partenerii noștri