Marcel Ciolacu e convins că PNL se va împăca cu USR-PLUS: „E greu să plece câinele de la măcelărie sau de la grătar. O să accepte mai puțină carne pe os”

Marcel Ciolacu a analizat situația dintre cele două tabere devenite adversare și profețește o împăcare, nu o alianţă a PSD cu PNL.

09 sept. 2021, 21:53
Marcel Ciolacu e convins că PNL se va împăca cu USR-PLUS: „E greu să plece câinele de la măcelărie sau de la grătar. O să accepte mai puțină carne pe os”

Marcel Ciolacu PNL și USR-PLUS au ajuns în tabere diferite cu Florin Cîțu la Palatul Victoria, deși au plecat împreună, la începutul anului, pentru ceea ce ei numeau ”reformarea României”. În numai 8 luni, coaliția guvernamentală s-a făcut țăndări, iar USR-PLUS pune condiții pentru a reface relația cu liberalii: Florin Cîțu să nu mai fie premier.

”E greu să plece câinele de la măcelărie sau de la grătar. O să accepte mai puțină carne pe os, dar se vor împăca. Conflictele vor apărea din nou. ”, a declarat Marcel Ciolacu la B1 TV.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a respins o guvernare a PNL alături de PSD, ”în acest moment”, pe model german, însă este de părere că, în urma unor alegeri, o astfel de discuţie este posibilă.

Marcel Ciolacu vorbeşte de refacerea USL: „Cîţu e pe perfuzii, e la reanimare”

Întrebat cât de fezabil este să vedem în România un PNL alături de PSD, după model german, Ciolacu a declarat că acest lucru a existat în România, însă momentan este exclus să funcţioneze.

”A mai existat în România un USL. Este exclus în acest moment pentru că s-au pierdut timpii adecvaţi să faci acest lucru, dintr-o încăpăţânare a preşedintelui României de a avea guvernul său. Şi vedem normalitatea promisă de preşedintele României şi în ceea ce priveşte funcţionarea Parlamentului şi a Guvernului şi a românilor, traiul românilor. Asta este normalitatea promisă de Klaus Iohannis”, a declarat Marcel Ciolacu.

Orban, trei variante pentru Cîţu: Să rămână agăţat în cuiul de la sediul PSD, să demisioneze sau să treacă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu

Ciolacu este, însă, de părere că o astfel de alianţă, între PNL şi PSD ar putea exista numai după alegeri, conform voinţei românilor.

”În urma unor alegeri este posibilă o astfel de discuţie, fiindcă e un restart şi românii întotdeuna au dreptate”, a declarat Marcel Ciolacu.