George Simion: „Guvernul Cioloș o să cadă, dar Iohannis rămâne marele vinovat. L-a nominalizat știind că nu are nicio șansă. Probabil, mâine, va decreta stare de urgență”

Liderul AUR, George Simion, a comentat, în emisiunea Andreei Crețulescu criza politică a momentului. Simion este de părere că ce se întâmplă, în momentul actual, pe scena politică, este "un teatru prost".

19 oct. 2021, 20:56
George Simion: „Guvernul Cioloș o să cadă, dar Iohannis rămâne marele vinovat. L-a nominalizat știind că nu are nicio șansă. Probabil, mâine, va decreta stare de urgență”

George Simion este convins de faptul că, după căderea Guvernului Cioloș, președintele Iohannis va decreta stare de urgență. Liderul AUR și-a exprimat, totodată speranța că oamenii care l-au votat pe Iohannis în 2019 vor fi cei care îl vor demite cât de curând.

Iohannis ne spunea, cu câteva luni în urmă, că s-a terminat pandemia, s-au făcut bani de pe evenimente, de pe Untold, totul era în regulă. Din păcate, românii nu au președinte și asta e cel mai dureros.

Președintele își bate joc de țara asta. L-au votat 6 milioane de oameni și tot ei or să-l demită. Noi, în momentul ăsta, nu avem semnăturile necesare ca să-l suspendăm pe Iohannis. În prezent, asistăm la un teatru prost.

Mâine va cădea Guvernul Cioloș, după care este foarte posibil ca Iohannis să anunțe stare de urgență. Un lockdown se poate impune doar dacă Iohannis își duce planul la capăt și îi forțează pe cei de la USR, UDMR, PNL să-l voteze pe Cîțu prim-ministru„, spune liderul AUR.

Citeste si Marcel Ciolacu: „Cu ce să mă aibă la mână Iohannis? Ar însemna că el m-a rugat să-l dau jos pe Cîţu”

George Simion, decis să nu negocieze cu „extremiștii” lui Cîțu

Simion este de părere că Iohannis este principalul vinovat de criza politică din România, întrucât a ținut cu dinții de „guvernul său”. Totodată, liderul AUR îl acuză pe Iohannis că nu are niciun plan pentru redresarea țării.

Maine, Guvernul Cioloș cade, dar vinovat ramane tot Iohannis care si-a batut joc de noi și l-a nominalizat pe Ciolos care n-are nicio sansa. Noi vom discuta cu toate partidele in afara extremistilor lui Citu. Aripa lui Citu pare ca nu intelege ce se intampla cu tara. Am discutat, avem solutii, asteptam consultarile de la Cotroceni. Daca vor sa ajunga la anticipate sa-si asume si noi mergem pana la capat.

O sa ne conduca un prim-ministru independent pana la anticipate. Va trebui sa ajungem in situația juridica in care sa nu avem presedinte de fapt. Iohannis nu are niciun plan pentru aceasta tara, a tras foarte mult pentru guvernul lui si a esuat. Sa isi revina cu picioarele pe pamant, sa dea tarii o conducere care sa treaca peste iarna. Nu poate să-l țină pe Cîțu în continuare„, este de parere parlamentarul.

Citeste si Dacian Ciolos, după audierile miniştrilor USR: Din păcate, am văzut că se votează pe falii politice şi pe sigle de partid

George Simion, pregătit să-și asume guvernarea

Liderul AUR are convingerea că, în situația în care AUR va ajunge la guvernare, va aduce România pe linia de plutire.

Noi ne asumăm guvernarea, înțelegem că nu si-o asuma nimeni. Prin tot ceea ce facem, arătăm că ne pasă de țară. Noi nu avem o pondere mare in Parlament, dar nici nu vreau să ne cocoțăm în vârful puterii. Președintele Iohannis ne-a spus că un guvern nu se pune cu termen de expirare, pentru un timp limitat, dar nici cu Cîțu premier nu mai putem continua.

Marele pericol e ca vin cei de la AUR la putere și la guvernare. Da, o să venim, pregătiți-vă, dl Iohannis, cu cele șase case. ANI să verifice averea președintelui, dar pentru ca acest lucru să se întâmple e nevoie de o majoritate de parlamentari care să încuviințeze acest control„, spune George Simion.