George Simion, în vizită oficială în Polonia: „Vladimir Putin continuă politica stalinistă. E un criminal de război”

O delegaţie a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), condusă de preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Polonia, George Simion, a efectuat o vizită la Varşovia, în perioada 9-11 martie, în vederea intensificării raporturilor dintre Bucureşti şi Varşovia, pe linie conservatoare.

11 mart. 2022, 20:53
George Simion, în vizită oficială în Polonia: „Vladimir Putin continuă politica stalinistă. E un criminal de război”

Prima zi a vizitei a cuprins întrevederi cu ministrul Justiţiei, Zbigniew Ziobro, şi cu ministrul responsabil pentru protecţia drepturilor cetăţeneşti, Michal Wójcik, precum şi participarea copreşedintelui AUR la emisiunea George Simion ”Jedziemy”, difuzată de postul public de televiziune.

În cadrul emisiunii difuzate de televiziunea naţională poloneză, TVP Info, George Simion a condamnat în termeni duri agresiunea rusă din Ucraina: “Vladimir Putin continuă politica stalinistă de supunere a statelor pe care le percepe în sfera proprie de interese, din Europa de Est. Este un criminal de război”.

Citeşte şi: EXCLUSIV George Simion: „Eu am ieşit să liniştesc românii, că nu o să fie nicio stare de criză şi nicio încorporare. E o psihoză”

Presa maghiară de opoziţie publică un articol despre prietenia româno-poloneză, remarcând că “Varşovia ştie că are nevoie şi de un aliat extrem de apropiat în regiune, aşa că s-a mutat rapid şi a schimbat brusc Budapesta cu Bucureşti”. În acest context, publicaţia aminteşte despre şedinţa comună a guvernelor polonez şi român de la Varşovia, din 3 martie, în cadrul căreia s-au semnat mai multe acorduri bilaterale.

După reuniunea celor două guverne la Varşovia, liderul AUR, George Simion, a făcut o vizită în Polonia unde, în ultimele trei zile, a avut întâlniri cu mai mulţi miniştri şi oficiali de stat polonezi. George Simion a mers în Polonia în calitatea sa de preşedinte al grupului de prietenie România-Polonia din Parlamentul României. În cadrul vizitei, delegaţia română s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei, Zbigniew Ziobro, şi ministrul delegat pentru drepturi cetăţeneşti, Michał Wójcik.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre situaţia din Ucraina: „Nu avem date care indică faptul că România ar fi ţinţită prin vreo agresiune” / Harris: „Un atac împotriva unui membru NATO este un atac împotriva tuturor”