George Simion, influenţat de Gigi Becali: „Începusem să mă uit cu scârbă”

George Simion, unul dintre liderii AUR, partid care a produs o mare surpriză la alegeri și a intrat în Parlament, se află în atenţia presei, şi nu numai, în această perioadă. Politicianul a declarat că era mare fan al echipei Steaua, asta până când a cumpărat-o Gigi Becali.

10 dec. 2020, 10:31
George Simion, influenţat de Gigi Becali: „Începusem să mă uit cu scârbă”
George Simion, influenţat de Gigi Becali

George Simion, influenţat de Gigi Becali. ”Am făcut și atletism. Am copilărit în Dristor și-mi plăcea să merg la meciurile Stelei. Nu mi-a mai ars însă de această echipă după ce a cumpărat-o Becali.

Nu mi-a mai ars însă, în general, de fotbal în scurt timp, atunci când am văzut că branduri naționale s-au vândut pe nimic unor privați, ca și în industrie, și nu mai exista dăruire din partea jucătorilor.

Începusem să mă uit cu scârbă la fotbalul românesc. De prin 2002-2003 n-am mai ținut cu niciun club, dar, în schimb, am descoperit în profunzime lumea aceasta a suporterilor, care înseamnă pasiune și atașament”, a spus George Simion pentru gsp.ro.

Citeşte şi: Liderul AUR, George Simion, face mişto de propunerea lui Cîţu în funcţia de premier: Este o cacealma, o glumă, nu poate fi o propunere serioasă

George Simion, influenţat de Gigi Becali

George Simion spune că, deși a participat la fondarea ‘Uniți sub tricolor’, nu este liderul galeriei care susține echipa națională a României.

Nu, nu sunt liderul (n.r Uniți Sub Tricolor)! Dar am participat la fondarea acestei structuri, pentru că naționala nu avea o susținere coagulată. Am mers cu UST alături de naționala de tineret la Euro U21 din Italia, unde am descoperit, în sfârșit, o echipă senzațională, care m-a făcut să iubesc din nou fotbalul. „Deșteaptă-te, române!” cântat pe stadionul semifinalei mi-a redat cheful și sensul pentru acest sport.

Sunt zeci de mii de tineri în peluze, care cântă și aprind torțe, fac atmosferă, descoperă un mod de viață în aceste subculturi. Da, sunt unul dintre acei tineri, nu mi-e rușine, un meci de fotbal se trăiește mult mai frumos în peluză. Nu mă dezic de ceea ce-mi place.

Nu sunt perfect. În peluze circulă și idei bune, și idei rele. Iar una dintre cele bune e crearea de centre de juniori, care să ajute echipele naționale”, a mai spus George Simion.

Citeşte şi: George Simion, liderul AUR, îl apără pe Sebastian Colţescu. Apel către autorităţile române