George Simion, dosar penal deschis de Parchetul General după scandalul din Parlament cu Virgil Popescu

Procurorii Parchetului general au descins dosar penal pe numele lui George Simion, copreşedintele AUR, în urma incidentului violent din Parlament la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu.

08 feb. 2022, 12:47
George Simion, dosar penal deschis de Parchetul General după scandalul din Parlament cu Virgil Popescu

Pe numele lui George Simion a fost deschis un dosar penal pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniștii publice, în urma scandalului care a avut loc luni în Parlament, în timpul dezbaterii moţiunii simple împotriva lui Virgil Popescu.

„Biroul de informare şi relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoștința publicului următoarele: La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa,agresându-l pe acesta”, anunţă PÎCCJ.

Citeşte şi: Virgil Popescu, luat de gât de George Simion la tribuna Parlamentului: „Ești un hoţ!/ Eşti un prost!” VIDEO

De altfel, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că va depune plângere penală pe numele copreşedintelui AUR George Simion după scandalul violent din Parlament.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat, luni, chiar la tribuna Parlamentului, de liderul AUR, George Simion, în timp ce ținea un discurs pe tema moțiunii simple depuse împotriva sa.

Parchetul General s-a sesizat după imaginile cu Virgil Popescu agresat de George Simion în Parlament.

Citeşte şi: Ministrul Virgil Popescu depune plângere penală pe numele lui George Simion după scandalul violent din Parlament