George Simion jubilează după cel mai recent sondaj: „Ca să enervezi deontologii sistemului, trebuie să votezi AUR!”

George Simion este cu gândul la alegerile din anul 2024. Liderul partidului AUR jubilează după cele mai recente sondaje realizate de sociologi. 

05 iul. 2023, 23:26
George Simion jubilează după cel mai recent sondaj: „Ca să enervezi deontologii sistemului, trebuie să votezi AUR!”

INSCOP a prezentat datele celui mai recent sondaj legat de opțiunile de vot ale românilor.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, la nivel național, PSD ar obține 28,7%. Pe locul doi s-ar clasa AUR, care ar obține 20,1%, în timp ce PNL doar 18%. Pe locul 4 s-ar poziționat USR, cu 12,7%.

Partidele mari pierd procente, înainte de alegeri

Evoluţia scorurilor principalelor patru partide – PNL, PSD, AUR, USR – sugerează o competiţie strânsă pentru alegerile europarlamentare, dacă se va menţine tendinţa de erodare a partidelor de la guvernare şi de creştere a celor din opoziţie, afirmă Remus Ioan Ştefureac, preşedintele think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group şi director general al INSCOP Research, pe baza unei analize a intenţiei de vot.

„Scorurile principalelor patru partide încep să se strângă, ceea ce sugerează o competiție stransă pentru alegerile europarlamentare, dacă se va menține acesată tendință de erodare a partidelor de la guvernare și de creștere a celor din opoziție. Prin urmare, cu un an înainte de primele alegeri, toate partidele au timpul necesar pentru a-și calibra mesajele, politicile, acțiunile astfel încât să modifice această tendință.

Deși dificil, nu este chiar imposibil, însa sunt vitale înțelepciunea politică, o conectare mai bună cu agenda reală a populației, o capacitate de comunicare mult îmbunătățită și, mă încăpățânez să o spun, responsabilitate, onestitate, rezultate ți cât mai puțin populism deșănțat. Datele sunt extrase din sondaje INSCOP Research realizate în ultimii doi ani, reprezentative pentru populația adultă a României”, a declarat Ștefureac.

Liderul partidului AUR s-a arătat încântat de rezultatele cercetării.

„Ca să mănânci omletă, trebuie să spargi ouă. Ca să enervezi deontologii sistemului, trebuie să votezi AUR”, a declarat George Simion, pe pagina sa de Facebook.

VEZI AICI sondajul INSCOP. 

AUR și-a anunțat deja prima opțiune de premier pentru alegerile parlamentare din 2023 – VEZI AICI.