George Simion, mesaj tăios de 1 Decembrie: „România e prea mică, fără Cernăuți și Chișinău / Unirea se face la Alba Iulia, nu la recepție, la Iohannis” | EXCLUSIV

George Simion, liderul partidului AUR, a ieșit în stradă, la Alba Iulia, alături de mii de români, pentru a celebra Ziua Națională. Deputatul a transmis un mesaj în stilul caracteristic, în exclusivitate pentru România TV. 

01 dec. 2022, 08:50
George Simion, mesaj tăios de 1 Decembrie: „România e prea mică, fără Cernăuți și Chișinău / Unirea se face la Alba Iulia, nu la recepție, la Iohannis” | EXCLUSIV

George Simion a profitat de ocazie pentru a-l înțepa pe Klaus Iohannis și pentru a aminti românilor că multe dintre teritoriile României Mari (1918) sunt înstrăinate, iar administrația de la București se face că nu vede acest lucru.

„Din 2006, neîncetat, an de an, aici s-a făcut Unirea, nu la Iohannis, la recepție. Cred că e mult mai onorabil să fiu printre oameni cinstiți, nu cu oameni precum Schimdt, cu oamenii lui Iohannis. 

Suntem la Alba Iulia, aici s-a făcut Unirea. Bucureștiul e capitala adminsitrativă a României. România e prea mică, nu are Cernăuți, Chișinău, plângem pentru românii de acolo”, a declarat George Simion, pentru România TV.

 

George Simion: „Între frați nu există granițe”

 

De asemenea, oficialul Partidului AUR a transmis și un mesaj emoționant pentru români.

„La mulți ani, România!

Ziua Națională a României este sărbătoarea celui mai important moment din istoria acestui popor. Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 este dovada că atunci când stau unul lângă altul, românii sunt de neînvins!

Să ne amintim în fiecare clipă în care ne este greu pilda înaintașilor noștri care au schimbat istoria într-o zi de 1 decembrie și au arătat lumii întregi că între frați nu există granițe”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Partidului AUR.