George Simion pierde încă un deputat din grupul AUR. Daniel Rusu a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Daniel Rusu, fost deputat de Alba ales din partea AUR, s-a înscris în partidul Alternativa Dreaptă, format de urmașii Monicăi Macovei și un fost deputat PNȚCD.

25 mai 2022, 17:48
George Simion pierde încă un deputat din grupul AUR. Daniel Rusu a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

După congresul AUR care a dus la alegerea lui George Simion ca preşedinte, deputații Daniel-Gheorghe Rusu, Dănuț Aelenei și Nicolae Roman au intrat în conflict cu noua conducere a formațiunii.

Cei trei deputaţi au demisionat din grupul AUR şi, ulterior, au fost excluşi din formaţiunea politică.

Daniel-Gheorghe Rusu şi ceilalţi foşti colegi din AUR s-au alăturat miercuri partidului Alternativa Dreaptă care va avea de acum reprezentanţi în Parlament.

„Am tatonat câteva săptămâni mai multe partide cu nișă patriotică, suveranistă, cu dragoste de țară”, au explicat deputați independenți. „Am găsit un partid care să reprezinte valorile pentru care am intrat în Parlamentul României și am găsit ce n-am găsit în altă parte, oameni de caracter”, au mai spus cei trei foşti deputaţi AUR.

Citeşte şi: EXCLUSIV | George Simion cere excluderea UDMR din coaliţia de guvernare. „Trebuie să ia cineva atitudine. Ungaria speră să incite la tensiuni etnice”

Potrivit Ziarulunirea, cei trei parlamentari vor intra în conducerea partidului dar „nimeni nu este mai mare decât proiectul”, așa că formaţiunea politică se va conduce în echipă întrucât partidele de lider „se duc în cap”.

Alternativa Dreaptă s-a înființat în 2019 prin fuziunea între partidele M 10 (fosta formațiune a Monicăi Macovei) și Forța Moldova (partid fondat un fost deputat PNȚCD, Traian Rînja). Partidul are o doctrină de dreapta, conservator, creștin-democrat.

Citeşte şi: Partidul AUR îl cheamă pe premierul Nicolae Ciucă să dea explicații în Parlament / Moțiune simplă pentru demiterea lui Eduard Novak, anunțată de către George Simion