George Simion, preşedintele AUR: „UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României”

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) se opune constituirii şi funcţionării formaţiunilor politice pe criterii etnice şi susţine că UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României.

RomaniaTV.net
07 dec. 2020, 13:58
George Simion, preşedintele AUR: „UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României”

George Simion, copreşedintele AUR, care a produs mare surpriză la alegerile parlamentare din 6 decembrie, reuşind nu doar să atingă pragul electoral, ci chiar să obţină un scor de aproximativ 9%, a emis luni dimineaţă un comunicat, răspunzându-i astfel lui Taczos Barna (UDMR), care declarase că AUR nu-şi are locul în Parlament.

„UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României. Respectăm comunitatea maghiarilor din România şi avem candidaţi etnici maghiari în AUR care intră în Legislativ. AUR se opune, însă, constituirii şi funcţionării formaţiunilor politice pe criterii etnice, iar în acest sens va demara o campanie naţională pentru modificarea Constituţiei, în sensul interzicerii formaţiunilor politice pe criterii etnice”, precizează luni George Simion, copreşedintele AUR, într-un comunicat transmis Agerpres.

George Simion, atacat de UDMR imediat după alegeri

Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat, duminică noaptea, că speră că liderii AUR îşi vor schimba atitudinea faţă de comunitatea maghiară din România.

„În ceea ce priveşte partidul AUR, nu credem că aceste acţiuni şi aceste declaraţii, de multe ori împotriva comunităţii maghiare, îşi au locul, din nou, în 2021, în Parlamentul României. Noi am văzut câteva ieşiri ale liderilor sau ale persoanelor reprezentative ale acestui partid, noi considerăm că nu îşi au locul în secolul XXI într-un parlament democratic, dar decizia poporului este decizia poporului, decizia alegătorilor trebuie respectată. Şi în cazul în care acest partid va intra în Parlamentul României, nu pot decât să sper că îşi vor schimba atitudinea faţă de comunitatea maghiară din România”, a arătat Tanczos Barna.

Citeşte şi: Coordonatorul AUR Bihor este judecat pentru spargeri de bancomate şi condamnat cu suspendare pentru lovire